Törende, İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş ile İEÜ Rektörü Prof. Dr. Can Muğan, üniversite birincisi, Uluslararası İlişkiler ve Avrupa Birliği Bölümü Öğrencisi Mesut Kılıç ile birlikte şeref kütüğüne yıldız çaktı. Üniversite ikincisi, Psikoloji Bölümü Birincisi Emin Serin ile Üniversite üçüncüsü ve Mütercim Tercümanlık Bölümü Birincisi Mustafa Serhat Atalay’a da diplomalarını ve plaketlerini Demirtaş ve Prof. Dr. Muğan verdi. Etkinlikte Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun oğlu İEÜ Ticaret ve Finansman Bölümü Mezunu Ata Caner Çerçioğlu da diplomasını aldı. Ailelerinin gururla izlediği Lisansüstü programları, Mühendislik ve Bilgisayar Bilimleri, İşletme, Fen - Edebiyat Fakülteleri mezunları, diplomalarını alma sevincini yaşadı.

Törende konuşan İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, öğrencilerin yaşam savaşına atıldıklarını belirterek, “Öğrencilerimiz, aileleri ve hocalarımız ile hayatımızın en mutlu günlerinden birini yaşıyoruz. İyi eğitim almış bin 509 öğrencimizi yaşam savaşına gönderiyoruz. Aldıkları eğitim onları başarılı kılacaktır. Ayrıca bugün Expo burslu 21 Afrikalı ve Asyalı öğrenciyi de mezun ediyoruz" dedi.

İEÜ Rektörü Prof. Dr. Can Muğan, üniversitenin 15. yılında taşıdığı dinamizm ve teknoloji kullanımının takdir edildiğini ve gıptayla izlenerek uygulandığını söyledi. Yeni mezunlardan dünyayı keşfetmelerini, mükemmeliyete, işbirliğine açık olmalarını isteyen Prof. Dr. Muğan, “Global ekonomik ve sosyal zorluklar her zamankinden daha yakın. Bu şartlar altında, Dünyayı daha iyi hala getirmek sizlerin görevi olacak. İnanıyoruz ki İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde edindiğiniz yetiler sizlere önünüzdeki engelleri aşmak ve sorunlara çözüm getirmekte yardımcı olacaktır. Dünyanın 31 ülkesinde çalışan, master veya doktora yapan sizden önceki mezunlarımızla birlikte yeni mezunlarımızdan beklentimiz dünyayı daha iyi yaşanacak bir yer yapmak için çaba göstermenizdir" diye konuştu.

İEÜ Mezunlar Derneği Başkanı Cengiz Ülken ise, mezunların hem ulusal hem de uluslararası iş dünyasında İEÜ’de aldıkları eğitimin farkını yaşatacaklarını aktardı. Üniversite birincisi Mesut Kılıç da, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin vizyonun kendisine iş yaşamında yol göstereceğini ifade etti.

İZMİR, (DHA)

Editör: Haber Merkezi