İEÜ'de 'rehber öğrenci' projesi üniversiteye yeni giren öğrencilerin uyum sürecini hızlandırmak ve sosyal yönden kendilerini geliştirmelerine yardımcı olmak amacıyla 108 rehber öğrenci belirlendi. Üçüncü ve dördüncü sınıfta okuyan gençler arasından seçilen rehber öğrenciler, bilgi ve tecrübelerini paylaşarak, Kampüsİzmir'e yeni katılanlara yol gösterecek. İlk dönemin sonuna kadar devam edecek projede rehber öğrenciler, üniversiteye yeni başlayan gençlere bölümlerini tanıtacak, kampüsteki imkanlar hakkında detaylı bilgi verecek. Öğrencilerin, sosyal kulüpler aracılığıyla etkinliklere katılarak aktif olmalarını da sağlayacak rehber öğrenciler, ayrıca kurdukları WhatsApp grubu ile gençlerle her daim iletişim halinde olacak.

"ÇOK OLUMLU KARŞILANDI"

İEÜ İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi ve Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Müdür Vekili Doç. Dr. Tarık Saygılı, projeye çok önem verdiklerini, rehber öğrencilerin de yapılan detaylı mülakat sonucunda belirlendiğini ifade etti. Doç. Dr. Saygılı, "Üniversitemize yeni gelen öğrencilerimizin adaptasyon sürecini hızlandırmak amacıyla Mezunlarla İlişkiler Ofisi ile Kariyer Yönlendirme Merkezi ortaklığıyla başlattığımız proje, çok olumlu karşılandı. Projemizi ilk kez 2015 senesinde başlatmıştık ancak en kapsamlı olarak bu yıl gerçekleştirdik. Okula yeni başlayan öğrencilerimiz, kendilerine çok yardımcı olunduğunu belirtti. Biz, öğrencilerimizin kendilerini geliştirmelerini ve okulumuzun tüm imkanlarından gönüllerince yararlanmalarını sağlamak için çalışıyoruz. Elbette onların memnuniyeti, bizleri de mutlu ediyor. Rehber öğrencilere yönelik başvurularımızı haziran ayında toplamaya başlamıştık. 300 başvuru arasından mülakat ile 108 öğrenciyi belirledik" diye konuştu.

"ÖĞRENCİLERİMİZİN TALEPLERİNİ ÖNEMSİYORUZ"

Özellikle okula yeni başlayan öğrencilerin talep ve görüşlerini çok önemsediklerini söyleyen Doç. Dr. Saygılı, "Farklı projeler geliştirerek, öğrencilerimizin beklentilerini gerçeğe dönüştürmek istiyoruz. Öğrencilerimizin başarılı olmasının yolu, iyi bir akademik eğitimin yanı sıra hayallerindeki ortamı oluşturmaktan, kampüs içerisindeki her anlarında mutlu olmalarını sağlamaktan geçiyor. Tüm çalışmalarımızı bu bilinçle hayata geçiriyoruz. Bu noktada, öğrencilerimizin fikirleri de bizim için yol gösterici oluyor. Öğrencilerimizle birlikte hareket ederek, önümüzdeki süreçte özel projeler yapmayı sürdüreceğiz" dedi.

DHA

Editör: Haber Merkezi