18-29 Temmuz 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecek 'İEÜ Tercih Dönemi Danışmanlık Hizmeti' kapsamında öğretim elemanları, rehberler ve gönüllü öğrenciler, her gün yüzlerce üniversite adayı ile birebir görüşecek. Hafta sonu da devam edecek programlarda üniversite adayları, akıllarındaki tüm soru işaretlerini  giderecek. İzmir Ekonomi Ünversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Aşkar, alanında uzman rehberler aracılığıyla destek vereceklerini, adaylar ve aileleri doğru tercihi yapmaları için yönlendireceklerini söyledi.


İEÜ'de eğitim gören öğrencilerin de gönüllü olarak tecrübelerini üniversite adayları ile paylaşacağını dile getiren Prof. Dr. Aşkar, "Belki de ortaokul ve lise döneminden bu yana istediği üniversitede okumanın hayalini kuran gençlerimiz, artık hedeflerine ulaşmak üzere. Başarılı olabilecekleri, sevecekleri, kendilerini rahatlıkla geliştirebilecekleri alanda eğitim alarak, gelecek için sağlam adımlar atmak istiyorlar. Ailelerin hayali de büyük emeklerle okuttukları, bu yaşa getirdikleri çocuklarını iyi yerlerde görmek. Bu aşamada, üniversite sınavında alınan puan kadar, doğru tercihte bulunmak da çok önemli. Bizler de üniversite adaylarını en doğru şekilde yönlendirmek, heyecanlı oldukları bir dönemde hata yapmalarının önüne geçmek için tercih döneminde bir program belirledik. Öğretim elemanlarımız, rehberlerimiz ve öğrencilerimiz, üniversite adaylarına her konuda yardım etmeye hazır" dedi.


Üniversite olarak akademik ve teknolojik anlamda kendilerini sürekli yenilediklerini vurgulayan Prof. Dr. Aşkar, İzmir Ekonomili öğrencilerin gösterdiği başarıların da bunun göstergesi olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Aşkar, "Daha güçlü ve daha gelişmiş Türkiye hedefine, gençlerimiz sayesinde ulaşabileceğimizi biliyoruz. Bu amaçla da İzmir Ekonomi Üniversitesi olarak sadece akademik anlamda öğrendiğiyle yetinmeyen, sürekli sorgulayan, yeniliklere açık bireyler yetiştiriyoruz. Dünya genelindeki rekabete ayak uydurmak için bilgiyi yöneten, hayatı bilimle anlayan, rol model olacak bireyler yetiştirmenin bizim görevimiz olduğunun bilinciyle hareket ediyoruz. Üniversitemizin kendini sürekli geliştirmesi, her yıl başarılarını arttırması da bu bilinçle hareket etmemiz sayesinde oluyor. Üniversitemizde, nitelikli akademik kadromuzla birlikte, öğrencilerimize kendilerini geliştirebilecekleri tüm teknolojik imkanları da sağlıyoruz. Geleceğe ilişkin hayellerini gerçeğe dönüştürmek isteyen tüm gençleri, üniversitemize bekliyoruz" diye konuştu.


Prof. Dr. Aşkar, İzmir Ekonomi Üniversitesi bünyesinde 8 fakültede 35 bölümde lisans, 2 yüksekokul, 3 meslek yüksekokulunda 28 önlisans, 30 yüksek lisans ve 6 doktora programı eğitimi verdiklerini sözlerine ekledi.

DHA

Editör: Haber Merkezi