Yaklaşık 250 öğrencinin staj gördüğü Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi'nin Eğitim Hemşireliği ve Mersinli Batı Mesleki ve Anadolu Lisesi ortak girişimiyle lisenin konferans salonunda gerçekleşti. Eğitim seminerine Mersinli Batı Mesleki ve Anadolu Lisesi Müdürü M. Mustafa Kılınçer, okul öğretmenleri, hemşirelik bölümü öğrencileri ile konuşmacı olarak Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi eğitim hemşiresi Banu Turasan katıldı. Hemşirelik Eğitimi ve Mezuniyet Sonrası konulu seminer, "Hemşirelik Mesleği Nedir? Hemşireliğin Görev ve Sorumlulukları Nelerdir? Toplumdaki Yeri ve Önemi Nelerdir" konuları ile başlayıp, "Öğrenci Hemşirelerin Stajlardaki Sorumlulukları Nelerdir? Onları Bekleyen Tehlikeler Nelerdir? Olası Bir Risk ile Karşılaştıklarında Yapmaları Gerekenler Nelerdir" konuları ile devam etti.

Seminerde, mezuniyet sonrası alanda uzmanlaşmanın ne kadar önemli olduğu, ayrıca lisans ve yüksek lisans yapmanın gerekliliği de anlatıldı. Seminer, karşılıklı soru-cevap şeklinde ve söyleşi havasında devam etti.

Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi Yöneticisi Op. Dr. Hilmi Güngör, "Genellikle öğrenciler staj dönemlerinde staj görecekleri yerlere giderler ve orada birtakım bilgi ve beceriler edinirler. Eğitimlere katılarak süreçlerini tamamlarlar. Eğitim ve öğretimin sadece hastanede staj ya da okulda eğitim almak dışında farklı şekillerde de yapılabileceğini vurgulamak istedik. Seminerimizde bu kez de eğitim hemşiresi ile öğrencileri okulunda ziyaret ederek hem okullarındaki durumlarını gözlemlemiş olduk hem de karşılıklı söyleşi ile öğrencilerimizin aklında kalacak farklı bir atmosfer yaratmaya çalıştık" dedi.

İZMİR, (DHA)

Editör: Haber Merkezi