Medikal teknoloji şirketi Becton Dickinson(BD) Sağlık Öncüleri Ege Üniversiteleri hemşire adaylarına “sağlık çalışanı güvenliği” hakkında eğitim verdi. Eğitimde “Hasta ve Sağlık Çalışanı Güvenliğinde Yeni Nesil Çözümler” başlıklı konuda hastane enfeksiyonları, doğru kan alım teknikleri, iğne batma ve kesici-delici alet yaralanmaları, kan sıçramaları sonucu oluşabilecek hayati riskler hakkında öğrenciler bilgilendirildi.

Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Fisun Şenuzun Aykar, “Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi olarak öğrencilerimizin hem kendi hem de hasta güvenliğini sağlamaya yönelik inovatif teknolojiler ile üretilmiş en yenilikçi tedavi ve bakım ürünlerini bilerek mezun olmalarını çok önemsiyorum. Bu alanda öncü firmalar ile yapılan bu gibi eğitimlerle bunu sağlamış oluyoruz” dedi.

Konuyla ilgili konuşan ekip üyeleri, “Faaliyet gösterdiğimiz alanlarda önemli farklar yaratarak özellikle sağlık çalışanı ve hasta güvenliği konusunda farkındalığı arttırmak için önemli projeleri hayata geçiriyoruz. Sağlık alanına artı değer sağlamak amacıyla güvenli ve iyi uygulamalar konusunda sağlık çalışanı paydaşlarımıza daha üniversite yıllarında dokunuyoruz. Bu kapsamda hem hastalar hem de sağlık çalışanlarının sağlığı için son mevzuatlara ve güncel klinik çalışmalara uygun öneriler ve gereken tedbirler konusunda eğitimler gerçekleştiriyoruz” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi