Etkinlik hakkında bilgi veren Prof. Dr. Nuri Azbar, “Üniversitemizin ve Çevre Merkezimizin ‘Yeşil Üniversite-Yeşil Kent’ hedefi ile düzenlediği çevre şenliği amaçlarımıza ulaşamak arzusundayız. Yeşil Üniversite, kendi atığını bertaraf edebilen, yenilenebilir enerji kaynaklar kullanan, karbon deşarjını minimuma indirebilen, çevre farkındalığı yaratan ve bu konularda öncülük edebilen üniversitedir” dedi.

Prof. Dr. Azbar; çevre farkındalığı yaratmak amacıyla düzenlenen “Çevre Şenliği”ne üniversitemiz birimlerinden; Su Ürünleri Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Ziraat Fakültesi, Fen Fakültesi Kimya Bölümü, Mühendislik Fakültesi Biomühendislik Bölümü ve Gıda Mühendisliği Bölümü, Çocuk Eğitimi Araştırma Merkezi ve Nükleer Bilimler Enstitüsü’nün destek verdiğini söyledi.

Son olarak etkinlik içerisinde fotoğraf sergisi, çevre deneyleri, atıklarla bilim, kâğıt atölyesi gibi etkinliklerin yer aldığını ifade eden Prof. Dr. Azbar, Çevre Şenliğinin çocukların çevreye olan ilgilerinin ve farkındalıklarının arttırılması için önemli katkılar sağlayacağını düşündüğünü belirtti.

 

Ege Ajans - Mehmet Aydoğan-Mehmet Güllüce

Editör: Haber Merkezi