İz Gazete - Halkların Demokratik Partisi İzmir milletvekili Müslüm Doğan, Bornova’da bir engelli okulunda yaşları 20 ile 24 arasında değişen 3 zihinsel engelli kıza cinsel istismarda bulunan öğretmen Ş.G. ile ilgili gelişmelere dair Başbakan  Binali Yıldırım tarafından cevaplanması talebiyle soru önergesi sundu.

Doğan’ın önergesi şu şekilde: “Basına ve kamuoyuna yansıyan haberlerde İzmir Bornova’da engeli okulunda yaşları 20 ile 24 arasında değişen 3 zihinsel engelli kıza cinsel istismarda bulunulduğu iddiasıyla tutuklanan öğretmen  Ş.G’yle ilgili iddianamenin kabul edildiği ve iddianameye giren ifadelerin kan dondurduğu  bildirilmektedir.

Zeka yaşları 5-10 arasındaki zihinsel engelli öğrencilerin yaşadıkları, bir kadın öğretmenin duyarlılığı sayesinde ortaya çıktığı,  cinsel istismarın yanı sıra şiddete maruz kaldıkları ve korkutulduklarını söyleyen aileler  çocuklarının mağduriyetlerinin giderilmesi ve zanlıya en ağır ceza verilmesi için çaba göstereceklerini söylemektedirler.

Hükümet olarak cinsel taciz ve istismar olayları nedeniyle ağır psikolojik sorunlar yaşayan  ve sosyal hayatları olumsuz etkilenen bu çocuklarla ilgili yürüttüğünüz bir çalışma var mı?

Bu kurumların denetimleri ne kadar sıklıkla yapılıyor? Yapılıyorsa denetimler yetersiz mi kalıyor?

Bu öğretim kurumlarında  çalışan öğretmen, personel ve gönüllülerin seçimi neye göre yapılıyor? İstihdamları için bir standart var mı?

Türkiye’de yaşanan tecavüz ve istismar olaylarının illere göre dağılımı nedir?

Beden ve ruh bakımından kendilerini savunamayacak durumda olan bu tür özel çocuklara kendilerini korumaları için cinsel eğitim veriliyor mu?”

Editör: Haber Merkezi