Halkevleri Eğitim Hakkı Meclisi’nin velilerle, öğretmenlerle yaptıkları anketler ile oluşturduğu okul durum raporları, eğitimde yaşanan yıkımları göz önüne sermeye devam ediyor.

Merkezi olarak her ay açıklanan raporun yanı sıra İzmir’de Halkevleri Eğitim Hakkı Meclisi üyeleri bir araya gelerek 2016-2017 eğitim öğretim yılının yereldeki ilk raporunu açıkladı.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bir araya gelen Eğitim Hakkı Meclisi üyeleri okulların açılmasının üzerinden iki ay geçmesine rağmen okullarda birçok sorunun devam ettiğini vurguladı.

15 Temmuz etkinlikleri adı altında çocuklara yönelik şiddet içeren etkinliklerin ve propagandanın gerçekleştirildiği okullarda sorunların çözümüne yönelik adımların atılmadığını belirtti.

EN ÖNEMLİ SORUNLARDAN BİRİSİ KİTAP EKSİKLİĞİ

Rapora göre okullardaki en önemli sorunlardan bir tanesi kitap eksikliği.Okulların açılmasından bu yana iki ay geçmesine rağmen hala kitap olmadan dersler işleniyor. Veliler kitap eksikliği sorununu ceplerinden verdikleri paralarla çözmeye çalışıyor. Ayrıca hala öğretmen açığının bulunduğu okullar mevcut.

"AKP’nin gerici ve piyasacı eğitim politikalarına seyirci kalmayacaklarını" söyleyen Halkevleri Eğitim Hakkı Meclisi üyeleri, “Yaşam alanlarımızda, mahallelerimizde eğitim hakkı mücadelelerini, meclislerimizi büyüteceğiz. Parasız, bilimsel, laik eğitim istiyoruz. Alacağız!” sözleriyle basın açıklamasını sonlandırdı.

Okul durum raporlarını tutmaya ve açıklamaya her ay devam edeceklerini söyleyen Eğitim Hakkı Meclisi üyeleri, gelecek ay da tüm eğitim hakkı savunucularını İl Milli Eğitim Müdürlüğü önüne çağırdı. Açıklamanın ardından raporun bir örneği İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim edildi.

Editör: Haber Merkezi