Düzenlenen basın açıklamasında, yıl içerisinde okul okul, mahalle mahalle anket yaparak rapor tutan eğitim hakkı savunucuları eğitimde AKP iktidarı boyunca yaşanan yıkımın bu yıl da devam ettiği belirtitti. Açıklamada sene başında 15 Temmuz sonrası ihraçlarla başlayan yıkımın gerici müdahaleler, Ensar gibi vakıflarla yapılan işbirliği, okulların evet propagandası için kullanılması ile sürdüğü söylendi.

2019 için dillendirilen tam güne geçiş içinse okulların fiziksel altyapısının yeterli olmadığı, bunun plansız bir propaganda çalışması olduğu söylenen açıklamada, parasız, demokratik, bilimsel bir eğitimin ancak okullarda, mahallelerde mücadele ederek kazanılabileceğinin altı çizildli.

Basın açıklaması alternatif bir eğitim örneği olarak 11 yıldır mahallelerde sürdürülen Halkevleri Yaz Okulu çağrısı ile sona erdi. İzmir’de Halkevleri Yaz Okulu bu sene Konak Gültepe, Çiğli, Buca, Menderes, Narlıdere, Hatay, Menderes olmak üzere yedi farklı ilçede gerçekleştirlecek ve 3 Temmuz’da başlayacak.

Editör: Haber Merkezi