Hareket kısıtlılığı sebebiyle sıkıntı yaşayan bireyler için ürün ve hizmet tasarımlarının yarıştığı etkinliğe; 300’ den fazla kişi başvuruda bulundu. İlk aşamayı geçmeye hak kazanan 6’şar kişilik 14 takım ise 2 gün boyunca EÜ EBİLTEM-TTO binasında konaklayarak kesintisiz bir yaratım sürecinin içerisinde yer aldılar. Katılımcıların konaklama ve beslenme ihtiyaçları düşünülerek hazırlanan ortamda, takımlara teknolojik alt yapı ve donanım desteği de sağlandı.

Etkinliğin açılış törenine EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, İzmir Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Sena Gürsoy, EÜ EBİLTEM- TTO Müdür Vekili Doç. Dr. Serdal Temel ile çok sayıda genç girişimci katıldı.

EGE ÜNİVERSİTESİNİN HEDEFİ: KENDİ İŞİNİ KURAN GİRİŞİMCİLER

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, Ege Üniversitesi’nin kendi işini kuran girişimcileri mezun etme hedefinde olduğunu söyledi. Öğrenci merkezli bir yönetim anlayışını hedeflediklerini belirten Prof.Dr. Budak, “Ege Üniversitesi, iş arayan öğrencilerden ziyade kendi işini kuran girişimcileri mezun etme hedefinde olan bir üniversite. Bu hedefimizin ilk örneklerini de hayata geçirmeye başladık. Üniversitemiz hedeflerine ulaşabilmek için gerekli destek ve altyapı oluşumunu tamamlayarak ve kurduğu yapılar ile ülkemizde çok sayıda yeni teknolojinin üretilmesine ve girişimin hayata geçirilmesine katkı sağlamış ve sağlamaya da devam etmektedir'' şeklinde konuştu.

Etkinliğe katılan genç girişimcilere seslenen Prof.Dr. Budak, ''Geliştireceğiniz ürün ve hizmetler ile insanların hayatını kolaylaştıracak, onlara yaşama sevinci verecek ve hayatlarına dokunacaksınız. Dolayısı ile sizlerden beklentimiz büyük. Etkinliğimiz her ne kadar iki gün olarak planlanmış olsa da bizim üniversite olarak bakışımız, bunun devamını getirecek çalışmaların yapılmasına öncülük etmek, sürekliliğini sağlamaktır. Buradaki asıl ümidimiz ise siz yaratıcı gençlerdedir'' dedi.

İZKA Genel Sekreter Vekili Sena Gürsoy ise dördüncüsünü düzenledikleri etkinliklerin en yoğun katılımla Ege Üniversitesi’nde gerçekleştiğini söyledi…

HACK4WELLBEİNG'DE TOPLAM 9000 TL ÖDÜL VERİLDİ

Hack4Wellbeing’de iki gün boyunca yarışan takımlar hazırladıkları projeleri jüri üyelerine sundu. Ve oylama sonucunda;

“Fizyoterapi Verimlilik Eldiveni” projesi ile Fivel Takımı birinci olarak 5 bin TL, “Tam Felçli Hastalar için Baş Kontrollü Robotik Kol” projesi ile Team Help takımı ikinci olarak 3 bin TL , “Özellikle ev içi düşmelerde desteksiz kalkamayan hastalara, yaşlılara, yerden tek başlarına kalkabilmeleri için destek kiti” projesi ile Self-Up Takımı üçüncü olarak bin TL ve “Üç ayaklı portatif değnek” projesi ile Tri Balance takımı motivasyon ödülünün sahibi oldu.

İzmir Kalkınma Ajansı(İZKA), Ege Teknopark, nüvEGE Kuluçka Merkezi ve EÜ EBİLTEM Teknoloji Transfer Ofisi işbirliğinde gerçekleştirilen etkinlik, Yaşlılık, engellilik, geçici sakatlanma durumlarındaki "Hareket Kabiliyeti Kısıtlılığına" yenilikçi teknolojik çözümler geliştirilerek “daha iyi olma” durumunu sağlamak ve problemlere nitelikli çözümler oluşturulması amacıyla düzenlendi. İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA)’nın liderliğinde Mayıs ayında Hack4Energy – İzmir Enerji Hackathonu ile başlayan seride Hack4Wellbeing – İzmir Kaliteli Yaşam Teknolojileri Hackathonu, İzmir Hack4City– İzmir Akıllı Şehir Hackathonu, Hack4Health – İzmir Sağlık Teknolojileri Hackathonu ile devam eden serinin sonuncusuydu.

HACKATHON NEDİR?

Hackathon etkinlikleri, ortak bir konuya ilgi duyan kişilerin bir araya gelip sınırlı bir zaman içinde, kendilerine verilen problem veya konuyla ilgili ortaya yeni fikir ve ürünler çıkarmaya çalıştıkları etkinlikler olarak tanımlanır. Farklı kesimlerden insanların bir tema(challenge)dahilinde aynı mekanda, ortak bir hedef için zaman geçirmeleri sağlanmaktadır. İşbirliği, yaratıcılık ve etkileşim geliştirilerek bölgesel girişimcilik ekosisteminde kapasite artışı hedeflenerek gerçekleştirilmekte.

Editör: Haber Merkezi