Gültepe'nin tek ortaokulunun İl Milli Eğitim Müdürlüğü kararı doğrultusunda imam hatibe dönüştürülmesine karşı mahalle halkının kurduğu 'Gültepe Okuluma Dokunma İnsiyatifi' eylemlerine devam etti. Gültepe Meydanı'nda bir araya gelen mahalleliler, Milli Eğitim'den kararını çekmesini istedi. Mahalle halkının tepkisine rağmen, okul yönetimi okula yönetimi tarafından kayıtların başladığına dair okula pankart asıldı.

Mahalle halkına basın açıklamasını okuyan veli Filiz Karakaya, okul yönetiminin 'işi olduğu bittiye' getirmeye çalıştığını ifade ederek şu soruları sordu "Bizler, veliler olarak şu soruyu soruyoruz. Okulla ilgili en ufak bir ekonomik problem oluştuğunda bize bilgilendirme yapanlar, neden çcouklarımızın geleceğini ilgilendiren bu konuda bir bilgilendirme toplantısı yapıp fikirleimizi almadılar? Ayrıca okulumuzdaki eğitimcilere bu işin boyutu hakkında bir açıklama yapılmıyor?".

'YENİ EKONOMİK KÜLFETLER GETİRECEK'

Karakaya, Turgut Resi İlköğretim Okulu öğrencilerinin büyük bir kısmının adrese dayalı sistemele Gültepe Ortaokuluna gitmek zorunda kalacağını ve çocuklarını imam hatibe göndermek istemeyen veliler için başta servis ücreti olmak üzere yeni ekonomik külfetler baş göstereceğini dile getirdi.

'ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİNE SAHİP ÇIKIYORUZ'

Bölgedeki imam hatip ortaokulun az öğrenci ile eğitime devam ettiğini de ekleyen Karakaya "Bizler bu sürecin takipçisi olacağız. Okulumuzun imam hatibe dönüşütürülmesine karşı okulumuza, semtimize ve aslen çocuklarımızın geleceğine sahip çıkıyoruz. Çocuklarımızın nitelikli, bilimsel ve laik eğitim alması için mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi. Açıklamanın ardından veliler toplamaya devam ettikleri imzaları İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne vermek için Valiliğe geçtiler. 

 

Evrensel

Editör: Haber Merkezi