İzmir, Manisa Valilikleri ve İl Milli Eğitim Müdürlükleri’nin desteğiyle gerçekleştirilen projenin hedefi, bu yıl 5 bin yeni enerji avcısı kazanmak.

Enerjinin verimli kullanılması konusunda farkındalık oluşturmayı hedefleyen GDZ Elektrik Dağıtım, geçen yıl başlattığı ve 2 bin öğrenciye ulaştığı Enerji Avcıları Projesi’nin ikinci aşamasını başlatıyor. GDZ Elektrik Dağıtım İzmir ve Manisa’da 47 ilçeyi tek tek gezecek, okulları ziyaret edecek, binlerce çocuğa enerjinin nasıl verimli kullanılacağını anlatacak. Çocukların evlerinde, okullarında yıl boyunca enerjiden nasıl tasarruf ettiklerini takip edecek.

Enerji Verimliliği Haftası’nda start alan projede, hedef kitle olan 4-6 yaş grubu miniklere, enerjinin önemi ve nasıl verimli kullanılacağı anlatılıyor. Çocuklarla sınırlı kalmayan projeye okul yöneticileri, öğretmenler, aileler dahil ediliyor. Çocukların nasıl birer enerji avcısına dönüştüğü yıl boyu takip ediliyor, böylece projenin sürekliliği sağlanıyor.

GDZ Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürü Metin Demirdağ, geçen yıl başlattıkları Enerji Avcıları projesinde 2 bin öğrenciye ulaştıklarını söyledi. Demirdağ, “Bu projeyi en az 5 yıl sürdürmeyi hedefliyoruz. Her yıl aldığımız geri bildirimlerle içeriği zenginleştiriyoruz. İzmir, Manisa Valilikleri ve İl Milli Eğitim Müdürlükleri’nin tam desteğiyle bu yıl bölgemizdeki 47 ilçede en az 5 bin öğrenciye ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.

Demirdağ, projeyle ilgili şu bilgileri verdi:

“Enerji verimliliğini eğlenceli ve ilgilerini çekecek bir dille anlatıyor, çocukları bu sorumluluğun bir parçası haline getiriyoruz. Burada okullara, idarecilere, öğretmenlere ve ailelere de önemli rol düşüyor. Gittiğimiz her okulda enerjinin verimli kullanılıp kullanılmadığı ölçüyoruz. Okul yöneticileriyle anket yapıyoruz. Öğrencilere sunum öncesi ve sonrasında sorular yöneltip, yaptığımız sunumun etkisini ölçüyoruz. Çocuklara günün sonunda enerji puan kartları dağıtıyoruz. Bir ay sonra puan kartlarını toplayıp, nerelerde ne kadar tasarruf yapmaya gayret ettiklerini izliyoruz. Çocukların ‘enerji avcılığı’ macerasını öğretmenler ve ailelerin kontrol etmesini sağlıyoruz.  Bu kontroller büyüklerimizin de yanlış alışkanlıklarını değiştirmesini sağlıyor. Amacımız; Enerjinin değerini bilen tasarrufu hedefleyen nesiller yetiştirmek." dedi.

Editör: Haber Merkezi