Öğrencilerin ilk iki aşamasına bulundukları yerden internet aracılığıyla online olarak katıldıkları yarışmaya bu yıl Türkiye'nin her yerinden toplam 1248 lise öğrencisi katıldı. Finalist 26 öğrenci İzmir Amerikan Koleji'nde yarıştı. Çoğunluğu Istanbul ve Ankara'dan olan finalistler arasında, Artvin Şavşat'tan, Adana'dan, Samsun'dan, Konya'dan, Kocaeli'den gelen öğrenciler de vardı. Finalistler yarışmada kendilerine verilen üç konudan birini seçerek, üç saatlik sürede felsefi bir deneme yazdılar. Öğrenciler rehber eşliğinde İzmir gezisi yaparken 13 kişilik öğretmen jürisi yazıları değerlendirdi. Bu üç aşamalı, uzun soluklu yarışma sonucunda ilk beş öğrenci derecelerine göre şöyle sıralandı: İhsan Barış Gedizlioğlu (TEV İnanç Türkeş Lisesi / Kocaeli), Ömer Yağcı (Üsküdar Amerikan Lisesi / İstanbul), Lal Karaarslan (V.K.V Koç Özel Lisesi / İstanbul), Can Okan (Emlakbank Süleyman Demiral Anadolu Lisesi/ İzmir), Sözeri Şahin (Kadıköy Rıhtım Final Temel Lisesi / Istanbul).

Düşün-yaz birincisi İhsan Barış Gedizlioğlu bu yıl yapılan Uluslararası Felsefe Olimpiyatları'nda da dünya birinciliğini kazanmıştı.

Düşün-Yaz Yarışması sorumlusu, İzmir Amerikan Koleji Felsefe Öğretmeni Yılmaz Murat Bilican, “Gençlerin teknolojiye ilgileri bilinen bir gerçek. Biz bu ilgiyi, özel bir alan olan felsefe için değerlendirmeyi düşündük ve iki sene önce başlattığımız bu uzun soluklu yarışmada bunu büyük ölçüde başardık. Yarışmaya Türkiye'nin her yerinden katılım olması bizi sevindiren bir unsur. Öğrencilerin yazıları, yine online olarak, farklı şehirlerden oluşan bir felsefe öğretmenleri jürisi tarafından değerlendirildi ve seçilen 26 öğrenci finallerde ter döktü. Katılan tüm öğrencilerimizi bu entellektüel birikimlerinden dolayı kutlarım" dedi.

İZMİR, (DHA)

Editör: Haber Merkezi