FELSEFE GARAJDA!

İzmir Amerikan Koleji  ve Felsefeciler Derneği İzmir Şubesi işbirliğinde bu sene dördüncüsü yapılan Düşün-Yaz Felsefi Deneme Yazma Yarışması’nın finali Özel İzmir Amerikan Koleji’nin ACI Garage İnovasyon Merkezi’nde yapıldı.

Lise öğrencilerinin, felsefenin temel sorunları hakkında düşünebilmelerini, okuma, anlama ve yorumlayabilme becerisi kazanmalarını, tutarlı düşünebilmelerini, düşündüklerini temellendirebilmelerini, felsefi bir dille, felsefe kavramlarını kullanarak yazı yazabilmelerini, felsefeyi yaşamı anlamlandırma çabasında kullanabilmelerini sağlamayı amaçlayan DÜŞÜN YAZ Felsefi Deneme Yazma Yarışması, Özel İzmir Amerikan Koleji’nde yapılan Final oturumu ve ödül töreniyle birlikte dördüncü yılını doldurdu.

Üç aşamadan oluşan yarışmada, öncelikle Türkiye çapındaki tüm liselere yapılan duyuru sonrasında katılmak isteyen öğrenciler www.düsünyaz.com adresine kayıt yaptırdılar.  Başvuran 780 öğrenci Aralık ve Mart aylarında ilan edilen tarih ve saatte, sitede yayımlanan üç konudan birini seçerek yazılarını online olarak yazdılar. Değerlendirme sonucunda ilk 30 öğrenci finale kaldı.

Final için Kırşehir’den, Tekirdağ’dan, Zonguldak’tan, Trabzon’dan, Konya’dan, Kocaeli’nden, Ankara ve İstanbul’dan İzmir’e gelen öğrenciler verilen üç konudan birini seçerek büyük bir gayretle üç saat boyunca yazılarını yazdılar.

Jüri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda en iyi beş yazı belirlendi, kazananlara ödülleri verildi ve Düşünyaz’ın 4. Yıl pastasının kesilmesiyle Ödül Töreni sona erdi.

EN İYİ 5 YAZI:

OKYANUS KAR ŞEN – İstanbul Saint Pulcherie Fransız Lisesi
ASIM KAYA – Ankara Atatürk Anadolu Lisesi
EGE KAAN DUMAN  - Kocaeli - Türk Eğitim Vakfı İnanç Türkeş Özel Lisesi
ORHUN KAHVECİ – İstanbul – Mehmet Niyazi Altuğ Anadolu Lisesi
SILA ERÇİN – Tekirdağ Ebru Nayim Fen Lisesi

 

Editör: Haber Merkezi