Ege Üniversitesi Kültür ve Sanat Evi’nde gerçekleşecek etkinlikte alanında uzman akademisyenler ders verecek.

Evrim Dersleri’nde bilim ve teori arasındaki ilişki, toplu yokoluşlar ve türümüzün kökenleri, insanın evrimi, evrim kuramına yönelik safsatalara yanıtlar, türlerin kökeni, moleküler evrim, davranışlarımızın evrimle ilgisi ve evrimi reddetme sebeplerinin evrimle ne ölçüde bağlantısı olduğu gibi konular işlenecek.

Dersleri yıllarını bilime adamış, alanında uzman ve saygın akademisyenler verecek. Ali Demirsoy, Semih Koray, Ergi Deniz Özsoy, Funda Akgün, Fatma Arzu Demirel, Sacide Pehlivan, Kerim Çiçek ve Tamer Kaya sunumlarıyla Evrim Dersleri’nde olacaklar.

Etkinlikte ülkemizin önde gelen karikatüristlerinden Kamil Masaracı’nın Evrim Karikatürleri Sergisi yer alacak. Bunun yanında kafatası örnekleriyle İnsan Evrimi konusu antropolog Mertcan Erice tarafından anlatılacak.

Etkinlik duyurusunda "Yer çekimi kanunu gibi bir doğa gerçeği olan Evrim’i ve Evrim Teorisini anlamak ve anlatmak ülkemizin, bilimin ve üniversitelerimizin geleceği için büyük önem taşıyor. Sizleri Evrim Dersleri’nde aramızda görmekten mutluluk duyacağız." denildi.

CUMHURİYET

Editör: Haber Merkezi