İZ GAZETE - Okula ait depoda Mustafa Kemal Atatürk’ün büstü ve fotoğrafları kolilerde özensiz bir şekilde, diğer kullanılmayacak ve muhtemelen atılacak eşyalarla yan yana duruyor.

Konuyla ilgili gazetemize konuşan CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır şu ifadeleri kullandı:

“Bu okulun enteresan bir geçmişi var. FETÖ’cü diye kapatılmış bir okul. Ama sahibi karakola bile çağrılıp ifadesi alınmadı. Bu okul eskiden Fatih Koleji adıyla hizmet veren 2500 kişi kapasiteli bir okuldu. FETÖ’cü diye kapatılıp Şehit Ömer Halisdemir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Ortaokulu olarak hizmete başladı. İmam Hatip’e çevrilince insanlar çocuklarını göndermedi, 250 öğrencisi var şu anda. 2500 kapasiteli okulda 250 öğrenci okuyor.

Orası özel okul olduğundan dolayı, malzemeye ihtiyacı olan birisi okula gidiyor ‘bana yardımcı olur musunuz?’ diye, adamı çatı katında bir depoya çıkarıyorlar. ‘Burada alacağın bir şey var ise al’ diyorlar. O kişi görüyor bu resimleri. Fotoğrafını çekip bizim meclis üyesi bir arkadaşımıza gönderiyor. O meclis üyesi de bana gönderdi."

BAYIR: 'ATATÜRKÇÜYÜZ DİYORLAR AMA...'

"Burada tabi şu söylenebilir; bu AKP’liler seçim meydanlarına çıktıklarında mitinglerde, televizyon kanallarında ‘biz Atatürkçüyüz, Atatürk’e laf etmeyiz’ diyorlar. Ama alttaki uygulamalar, verdikleri talimatlar ortada, okul müdürünün yaptığı ortada. Sınıflardaki Atatürk resimlerini, büstünü çıkartmış atmış depoya.”

Editör: Haber Merkezi