İZ GAZETE - Yazar Eren Aysan, İz WEB TV’de yayınlanan ‘Herkes Konuşacak’ programında Tugay Can’ın sorularını yanıtladı. Aysan, taşınması gündemde olan Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Son günlerde gündemde olan Dokuz Eylül Üniversitesi’ne bağlı Güzel Sanatlar Fakültesi’nin Balçova’da eğitim veren binasının Tınaztepe’ye taşınacak olmasına ilişkin İz WEB TV’de konuşan Eren Aysan, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü tarafından alınan ‘taşınma’ kararını eleştirdi. Aysan, “Onların bu yaptığı Cumhuriyet değerlerini bir kenara itmektir” dedi.

Aysan kendisinin mezun olduğu Ankara Dil Tarih Tiyatro Bölümü’nün Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Bölümü mezunu hocalar tarafından açıldığını hatırlattı. Aysan, “Dokuz Eylül Güzel Sanatlar Fakültesi her şeyden önce sahnesine eğitimine hayran kaldığım bir fakülte. Bu durum sanat eğitimi açısından çok büyük bir haksızlık, sahnesiz, atölyesiz bir yere mahkum ediliyorsunuz ve bunun benim nezrimde hiçbir izahı yok” ifadelerini kullandı.

‘BU ÜLKENİN NEFES ALDIĞI EN ÖNEMLİ DEĞERLER SANAT OKULLARI’

Cumhuriyetin ilanının hemen ardından Musiki Muallim Mektebi’nin müzik öğretmeni yetiştimek amacıyla kurulduğunu aktaran Aysan, “Bu ülkenin nefes aldığı en önemli değerler sanat okulları. Rektörlüğün almış olduğu karar ayrıca Cumhuriyet değerlerini bir kenara itmektir” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi