Missouri Üniversitesi'nde misafir akademisyen olarak bulunan İEÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Güneri Şahin'in gerçekleştirdiği görüşmelerin ardından imzalanan işbirliğiyle İEÜ'nün partner üniversite ağına yeni bir kurum daha eklendi. Böylece öğrencilere yurt dışında yeni bir eğitim olanağı yaratılmış oldu.

İEÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Güneri Şahin, "ABD'nin kaliteli eğitim kurumlarından olan ve bünyesinde Nobel ödüllü akademisyenlerin görev yaptığı Missouri Üniversitesi ile özeli bir anlaşma imzaladık. Bu anlaşmayla Mühendislik Fakültesi bünyesindeki Bilgisayar, Yazılım ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümlerinde öğrenim gören öğrencilerimiz 3+2 sistemiyle 5 yılda hem lisans hem yüksek lisans derecesi alma olanağına sahip olacak. Üniversitemizde 3'üncü sınıflarını tamamlayan öğrencilerimiz, 4'üncü yıllarını ise Missouri Üniversitesi'nde tamamlayabilecek. İsteyen öğrencilerimiz de 1 yıl daha öğrenim görerek yüksek lisans derecelerini de alabilecek" dedi.

BİR YIL ÇALIŞMA İZNİ İMKÂNI

Öğrencilerin İEÜ'nün lisans diplomasına, hem de Missouri Üniversitesi'nin yüksek lisans derecesine sahip olarak kariyerlerinin temelini daha sağlam bir zemine atabileceklerini kaydeden Prof. Dr. Şahin, "Ayrıca öğrencilerimiz bu özel anlaşma sayesinde yüksek lisans derecelerini aldıktan hemen sonra ABD'de bir yıl çalışma iznine de sahip olabilecek. Bu imkân sayesinde, öğrencilerimiz uluslararası profesyonel deneyim kazanmalarının yanı sıra, alanlarıyla ilgili güncel gelişmeleri ve fırsatları da yakından takip edebilecek" diye konuştu.

DHA

Editör: Haber Merkezi