İkinci dönem yaz okullarının kapanış etkinliği Konak Belediyesi Güzelyalı Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde yapıldı. Şenlik havasında geçen etkinlikte çocuklar yaz okulu anılarını paylaştı, dans, müzik ve film gösterimi eşliğinde eğlenceli anlar yaşattı. Yaz okulunda edindikleri yetenekleri de bu gösterilerde sergileme fırsatı buldu.

Miniklerin gösterilerini sadece veliler değil, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da izledi. Yaz okulu kursiyerlerinin eğlenceli gösterilerini keyifle izleyen Pekdaş, etkinlikte yaptığı konuşmada bu yıl 12 merkezde açtıkları yaz okullarının çok iyi sonuçlar verdiğini söyledi. Pekdaş, “Yaz okullarının bir diğer amacı da kentli yurttaş olabilen, geleceğini planlayan, ileriye dönük hayaller kurabilen çocuklar yetiştirmekti. Ülkemizin geleceği için birlikte iyi şeyler yapmayı hayal ettik. Çünkü gelecek onlarındı ve onların hayattan tat alan, sağlığına özen gösteren, küçüklerini koruyan, büyüklerine saygılı davranan iyi insanlar olarak yetişmeleri istiyorduk” dedi.

İYİ YURTTAŞ YETİŞTİRMEK GEREKİYOR

“Yerel yönetimlerin bir görevi de iyi yurttaş yetiştirmek” diyen Pekdaş, Cumhuriyet’in de bu temeller üzerine kurulduğunu söyledi. Pekdaş, "Şimdi bizim görevimiz çocuklarımızın özgür bireyler olarak yaratıcılıklarını sonuna kadar koruyabilmelerini sağlamak olmalı” dedi. Kendisini kamucu belediye başkanı olarak tanımlayan Pekdaş, “Fırsat eşitliği, adalet için kamucu bir belediyecilik anlayışıyla bu hizmetlerden tüm çocuklarımızın faydalanmasını sağlamakla olur. Kamuculuk, iyi yurttaş yetiştirmek için gerekli. İyi yurttaşlar ve özgür bireyler olmaları için de bu çalışmalarımız önemli. Onların kendileriyle barışık olmalarından çok şey öğreniyoruz" diye konuştu. Konuşmaların ardından eğlencelere geçildi. Başkan Pekdaş, minik kursiyerlerle birlikte sahnede dans etti.

Editör: Haber Merkezi