GÜLSEN CANDEMİR / İZ GAZETE- İstanbul Bolluca’dan sonra ikinci çocuk köyünü Urla’ya açan Koruncuk Vakfı, eğitim hakkına erişemeyen kız çocuklarının okuması için çaba sarf ediyor. Urla’da bir arazinin vakfa bağışlanması ile Ege Bölgesi’ndeki kız çocukları için de çalışma yapmaya başlayan Koruncuk Vakfı ileri de korunmaya muhtaç erkek çocukları için de çalışma yapmayı planlıyor.

ÖNCELİK KIZ ÖĞRENCİLERE

Vakfın Genel Müdürü Ayşe Güveniş, Koruncuk köy Urla’da eğitim hakkı risk altında olan, ekonomik ya da sosyal nedenlerden dolayı eğitime ulaşma konusunda sıkıntı çeken kız çocuklarının uzman bir kadroyla hak ettikleri koşullarda eğitimlerine ve hayata devam etmesini amaçladıklarını söylüyor. Güveniş “Ülkemizde kız çocuklarının eğitim haklarının daha kolay göz ardı edildiğini ve bu sürecin bir devamı olarak ebeveyn bakımından ve desteğinden yoksun kalarak erken yaşta evliliğe zorlandıklarını veya çocuk işçi olarak hayatlarını sürdürmeye çalıştıklarını göz önünde bulundurarak öncelikle kız çocuklarına hizmet vermeyi seçtik. İlerleyen dönemde haklarından yoksun erkek çocuklar için de hayata geçireceğimiz projeler mevcut.” Diye konuştu.

TUNÇ SOYER ZİYARET ETMİŞTİ

Koruncuk köy Bolluca’da olduğu gibi Koruncuk köy Urla’da da kız öğrencilerin her yönden destekleyerek donanımlı ve kendine güvenli gençler olarak hayata kazandırmayı hedefleyen Koruncuk Vakfı, kız öğrencileri için her türlü imkanı da sunuyor. Vakfın Urla’daki köyünü İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de yakın zamanda ziyaret etmiş ve çalışmaya belediye olarak da istenen yardımı yapmaktan kaçınmayacaklarını ifade etmişti.

İMKÂNLAR OLDUKÇA GENİŞ

Koruncuk köy Urla’da yaşayacak olan çocuklara sunulan imkânlar şöyle: İhtiyaç sahibi olan ailelerin okumak isteyen çocuklarının kabul edileceği Koruncuk köy Urla; 14 dönüm arazi üzerindeki modern mimarisi, ev yaşamına uygun donanımı ve özel güvenlik sistemiyle 24 saat korunarak çocuklara güvenli bir yaşam alanı sunuyor. Aynı yaş grubundaki çocukların 8-10 kişilik gruplar halinde yaşayacakları dairelerin yanı sıra her binada özel mutfak, oturma, televizyon izleme ve dinlenme alanları yer alıyor. Koruncuklara alanlarında uzman eğitimciler eşliğinde; bedelsiz barınma hizmeti, kitap-kırtasiye malzemesi-kıyafet ve sağlık sigortası desteği, yılda en az 2 kez aile yanına gidiş dönüş için ulaşım desteği, etüt öğretmeni, rehberlik ve kariyer danışmanlığı desteği, ihtiyacı halinde rehabilitasyon desteği, tatil dönemlerinde gelişim kamplarına katılma imkanı sağlanacak. Koruncuklar atölye ve laboratuarlarda kişisel gelişimlerini güçlendirme imkânı bulacak, aynı zamanda sosyal ve kültürel aktivitelerden de faydalanacaklar.

Editör: Haber Merkezi