Darbe girişimi sonrasında ilan edilen OHAL'le birlikte 1 Eylül'de çıkarılan KHK sonrasında FETÖ/PDY ya da PKK ile bağlantısı olduğu iddiasıyla binlerce eğitimcinin görevden alınmasına karşı tepkiler devam ediyor.

İzmir'de, Eğitim Sen üyesi görevden alınmış öğretmenler İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne dilekçe verdi. Eğitim Sen Şube Yöneticileri ile birlikte, İzmir Valiliği önünde bir araya gelen eğitim emekçileri verdikleri dilekçe ile görevlerine iadelerini istedi. 

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne verilen dilekçede, sendikal faaliyetlerden dolayı cezalandırılamayacaklarını belirten eğitim emekçileri dilekçelerinde "Sadece Sendikamın aldığı eylem kararlarına katılırım. İddianın aksine bu sendikal faaliyetler ile bölgede yaşanan mevcut durumun kamu çalışanlarının yaşam hakkını tehlikeye düşürdüğü, sağlık ve eğitim hizmetlerini aksattığı belirtilerek barış ve huzur istenmiştir. Terör nereden, kimden gelirse gelsin her daim kınanmıştır. Eğitim öğretim hakkını engellemek değil, tam tersine  bölgede yaşayan çocukların eğitim öğretim hakkına kavuşması amaçlanmıştır" diye konuştu.

'HESAP VERMESİ GEREKENLER KOLTUKLARINDA'

Dilekçe verme işlemi sonrası, Eğitim Sen Şubeleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde basın açıklaması yaptı.  Açıklamaya KESK'e bağlı diğer sendikaların yöneticileri ve CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır da katıldı. Basına açıklamada bulunan Eğitim Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Hasan Ali Kılıç, hükümetin OHAL uygulamalarının öğretmenleri ve öğrencileri mağdur ettiğini dile getirerek "Halka hesap vermeleri gerekenler koltuklarında oturuyorlar. Üyelerimiz, laik, demokratik, bilimsel ve anadilde eğitim ve savaşa karşı barış istediği için görevden alınmıştır. AKP'nin politikalarını kabul etmeyenlere ve altına imza atmayanlara bedel ödetilmek isteniyor. Eğitim Sen tarih boyunca ne biat etmiştir ne de teslim olmuştur. Arkadaşlarımız görevlerine dönene kadar mücadelemiz sürecektir" ifadesini kullandı.

(Evrensel)

Editör: Haber Merkezi