Ümit Kartal / İz Gazete - İzmir'in Torbalı ilçesinde Maarif müfettişlerinin savcılığa suç duyurusunda bulunması üzerine, KESK'e bağlı Eğitim-Sen'e üye 69 öğretmenden savunma talebinde bulunuldu. 29 Aralık 2015'te yapılan bir günlük grev gerekçe gösterilerek yapılan talep üzerine Eğitim-Sen üyeleri  Torbalı İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde ifade verdi. 

Konuya dair açıklama yapan Eğitim-Sen Torbalı temsilciliği, "Özellikle 15 Temmuz sonrası OHAL uygulaması ve KHK’lar ile temel ve sendikal haklar, bu hakların, kullanılmasının önündeki engellerin kaldırılması noktasında en yetkili üst mahkemelerin kararları ve Başbakanlık genelgeleri yok sayılarak hukuki olmayan bir süreç başlatıldı. Kamu emekçilerinin sendikalı olması sendikaların eylemlerine katılması suç gibi gösterildi. Bu tutum gayrihukuki ama bir o kadar siyasi bir müdahalenin ta kendisidir." dedi. Türkiye'nin altına imza attığı uluslararası sözleşmelere ve Anayasa Mahkemesi ile Danıştay kararlarına atıfta bulunulan açıklamada,  "Bugün süren soruşturma, cezalar ve gözaltılar sadece ve sadece işte bu evrensel ve ulusal hukukun yok sayılmasından ve emekçiler arasında korku ve tedirginlik yayarak bu keyfiyeti sürdürme çabasından ibaret olan bir anlayışın ürünüdür." denildi. Temsilcilik, hiç bir üyesinin yaratılmak istenen korku ve tedirginlik atmosferine teslim olmadığını vurguladı.

İLÇEDEKİ GAZETELER HEDEF GÖSTERDİ

Öte yandan, Torbalı yerel basını konuya dair yaptığı haberlerle Eğitim Sen üyelerini hedef gösterirken, gerçekleri çarpıtan bir skandala imza attı. Torbalı'da yayın yapan Büyük Torbalı ve Özgür Torbalı isimli yerel gazeteler, sendikadan açıklama talep etmesine rağmen, açıklamaya itibar etmeyip, 69 öğretmene maaş kesim cezası verildiği ve öğretmenlerin savcılığa sevk edildiği şeklinde haberler yaptı.

Torbalı basınının gelişmeleri çarpıtan haberlerine dair gazetemize açıklama yapan Eğitim Sen Torbalı temsilcisi Nuri Önder şöyle dedi: "Her iki gazete de habercilik ahlakı ile uyuşmayan sorumsuzca bir yayın anlayışı ile hareket etmiştir. Özellikle Özgür Torbalı Gazetesi'nin bu tutumu savcılık kararını etkileme ve toplumu yanlış yönlendirme ve sendikamızı hedef haline getirme gibi bir amaç taşındığını da düşündürtmektedir. Her iki gazetenin de bu yayın anlayışını kınıyor, kendilerini gazetecilik ahlakına ve ilkelerine uygun bir yayın yapmaya çağırıyoruz"

Editör: Haber Merkezi