İz Gazete - Ege Üniversitesi’nin gelecek dönem rektörünü belirlemek için  yapılan “Rektör Adayı Belirleme Seçimi” süreci  EÜ Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezi'nde sabah 09.00'da  başladı. Yoğun katılımın gerçekleştiği seçimde profesörler, doçentler ve yardımcı doçentler çoğunluğun sağlanması için  hazirun çetveline imzalamaya başladılar. Ege Üniversitesi’nde bin 700'ü aşkın öğretim üyesi oy kullanacak.

Öğretim üyeleri seçimde; Tıp Fakültesi Genel  Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cüneyt Hoşcoşkun,  Tıp Fakültesi Nükleer Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Akın Olgun, Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Özkahya, Tıp Fakültesi Parazitoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Adnan Yüksel Gürüz ve Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nadide Kazancı, Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tahir Yağdı  ve Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Akın ve Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yeşim Kirazlı  için oy kullanacak.

DEÜ'DE 10 ADAY VAR

Dokuz Eylül Üniversitesi rektör adayIı belirleme seçimi de Sabancı Kültür Merkezi'nde yapılıyor. Mimarlık Fakültesi'nden Prof. Dr. Yeşim Kamile Aktuğlu'nun tek kadın aday olduğu DEÜ'de toplam 10 aday Prof. Dr. Mehmet Füzün'den boşalacak koltuk için yarışacak. Mühendislik Fakültesi'nden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Köse ve Prof. Dr. Erdal Çelik, İlahiyat Fakültesi eski Dekanı Ömer Dumlu, İşletme Fakültesi'nden Prof. Dr. Adnan Kasman tıp fakültesi dışı diğer adaylar. Tıp Fakültesi'nden ise Başhekim Prof. Dr. Can Karaca, eski başhekim Prof. Dr. Mehmet Refik Mas, Prof. Dr. Hasan Havıtçıoğlu, Prof. Dr. Cenk Erdal ve Prof. Dr. Orhan Maden aday. Dokuz Eylül Üniversitesi'nde yaklaşık 1680 öğretim üyesi oy kullanacak.

Seçimden sonra rektörler, her üniversitede en fazla oy alan 6 adayın ismini YÖK'e bildirecek. 18-26 Temmuz arasında Rektör Adaylarını İnceleme Komisyonu çalışacak. Bu komisyonun raporları 27-28 Temmuz'da toplanacak YÖK Genel Kurulu'nda değerlendirilecek, aday sayısı her üniversitesi için 3'e indirilip liste 1 Ağustos'ta Cumhurbaşkanlığı'na sunulacak. Rektörlerin görev süresi ağustos ayının ilk haftasında dolduğu için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın o hafta içinde atama yapması bekleniyor.

Editör: Haber Merkezi