Ege Üniversitesi’nde vize sınavları döneminde başlayan merkez kütüphanenin 24 saat açık olması uygulaması final döneminde de devam ediyor. Gece boyunca ders çalışan öğrencilere verilen çorba ikramına final döneminde börek ve çay da eklendi.

Kütüphanede sunulan ikramların öğrencileri evlerinde gibi hissettirdiğini söyleyen İletişim Fakültesi 3. Sınıf Öğrencisi Kubilay Yılmaz, “İkramlar ve rektörümüzün gece yarısı gelip bizlere çorba dağıtması bizlerin motivasyonunu arttırdı. Rektörümüze çok kolay ulaşabiliyoruz. Ailemizden uzakta olan bizler açısından bu durum da bir motivasyon kaynağı” diye konuştu.

Ziraat Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Burak Erduran ise ‘’Önceden kütüphanemiz erken kapanıyordu. Ve bizler evlerimizde veya yurtlarda ders çalışmaya devam ediyorduk. Ancak buralarda dikkatimiz dağılabiliyordu. Kütüphane bizim çalışmamız için çok uygun bir ortama sahip. Sınav zamanı gece ders çalışıp gündüz uyuyarak zaman yönetimimizi de daha iyi yapabiliyoruz. Bu uygulamayı bizlere sunduğu için rektörümüze çok teşekkür ediyoruz ’’ dedi.

Editör: Haber Merkezi