Ege Üniversitesi bir süredir polisiye önlemler ve özel güvenlik personeli baskısıyla gündeme geliyor. Öğrencilerin okula turnikelerden geçirilerek alınması uygulamasından sonra, şimdi de öğrenci ve öğretim üyelerinin hangi internet sitelerine erişim sağladığı kayıt altına alınacak.  

Rektörlük imzası ile yayınlanan yazıda, okul içerisinden bağlanılabilen EGEKABLOSUZ adlı internet bağlantısından yapılan her türlü erişimin kayıt altına alınacağı ve gözlem altında tutulacağı belirtildi.  

İnternet bağlantısına erişmek isteyen öğrencilerin TC kimlik numaralarını, bilgi işlem bölümüne her girişte kaydettimesi gerektiği belirtilen açıklama şu şekilde: 

“EGEKABLOSUZ İnternet Yayını Değişikliği ve 5651 Sayılı Kanun Hakkında Bilgilendirme

04. 05. 2007 Tarih ve 5651 sayılı 'İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun' gereğince, internet kullanımı ile ilgili bilgilerin kurum içerisinde 1 yıl boyunca kayıt altında tutulması yasal bir zorunluluktur.

Ege Üniversitesi içerisinde kullanılmakta olan ve tüm kablosuz cihazlardan erişilebilen EGEKABLOSUZ yayını, şu anki mevcut yapısı ile herhangi bir kayıt tutulmasına imkan vermemekte ve 5651 sayılı kanun kapsamında üniversitemize yasal olarak engel teşkil ettiğinden 27. 01. 2016 tarihi itibariyle kullanım politikası değiştirilecektir.

Yeni geçilecek kullanım politikası gereğince, bağlantı sırasında kullanıcı T.C. Kimlik Numarası ve Ad, Soyad bilgileri alınacak, NVI üzerinden yapılacak kontrol sonucuna göre kullanıcıya erişim hakkı tanınacaktır. Yapılan erişim bilgisi, 5651 sayılı kanun gereğince kayıt altına alınacak ve herhangi bir hukuki ve/veya yasal zorunluluk durumunda kullanıcı bilgilerine ulaşılması sağlanacaktır.

27. 01. 2016 tarihi itibariyle EGEKABLOSUZ yayını üzerinden İnternet bağlantısı kuracak olan kullanıcılar, yapılacak değişiklik konusunda bu şartları kabul etmiş sayılırlar.

Ege Üniversitesi Rektörlüğü

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı"

Ege Üniversitesi öğrencileri ise baskıların artmasına sosyal medyadan mizahi paylaşımlarla tepki gösterdi. Rektör Candeğer'i son dönemin popüler mizah paylaşımı 'Cin Ali' şeklinde tasarlayarak paylaşan öğrenciler ve 'Candeğer gibi olmayın' dedi

 

Editör: Haber Merkezi