Berkcan Zengin / İz Gazete - İzmir'de Ege Üniversitesi UltrAslan UNI taraftar grubu öğrencileri kendi imkanları ile Beydağ Atatürk İlköğretim Okulunda,  Özel Zübeyde Hanım Otizm sınıfı açtı. UltrAslan UNI Ege üniversitesi üyelerinin kendi aralarında yardım organizasyonu gerçekleştirerek topladıkları bütçe ile sınıfı açan öğrenciler bütün sınıfı sarı kırmızı renkler ile donattı.  

Ege Üniversitesi Türk Dili Edebiyatı bölüm 4. sınıf öğrenci UltrAslan UNI Ege Bölge Temsilcisi Latif Enes Aktaş asıl hedeflerinin Otizim kardeşlerinin eğitim ve öğretim hayatına az da olsa katkıda bulunmak olduğunu belirtti. UltrAslan UNI olarak özellikle otizm hastalığına karşı bir eğilimlerinin olmadığını belirten Aktaş, "Biz ülkemizde yardıma ihtiyacı olan her insana veya kuruma eşit ilgi ve alakayla yaklaşıyoruz. İzmir / Beydağ Atatürk İlköğretim Okulunda Otizm ve Özel eğitim sınıfı öğretmeni olan Betül hanımın bize ulaşması ve ihtiyaçları olduğunu söylemesi üzerine böyle güzel bir olayın vesilesi olduk. Sınıfın açılmasında bize katkısı olan tek Kurum Bornova Belediyesi oldu. Bornova'dan Beydağ'a ulaşım zorluğu ve taşınacak eşyalarında olması sebebiyle kendilerine ulaştılar onlar da sağ olsunlar bizlere bir servis aracı temin ettiler" dedi.

Hiçbir kurum ile iletişime geçmediklerini aktaran Aktaş, "Bu sınıfı açarken ultrAslan-UNI Ege üniversitesi üyeleri kendi arasında bu yardım organizasyonu gerçekleştirdik. Bizlere ulaşan, yardıma ihtiyacı olan herkese ve her kuruluşa elimizden geldiğince ulaşmaya çalışacağız. ultrAslan UNI olarak bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz sayısız organizasyon içerisinde sanırım ilk defa Özel Eğitim ve Otizm sınıfı açan da biziz. Tabii ki bu tür sınıfların açılması bizim gerçekleştirdiğimiz işten sonra biraz daha dikkat çekecektir" şeklinde konuştu.                     

Sadece bu sene içerisinde Lösev ile ortaklaşa olarak "Her Bebek Yeni Bir Gelecek" projelerini düzenli olarak gerçekleştirdiklerini dile getiren Aktaş, " 'Bir Dilek Tutun Geliyoruz' projemizle Diyarbakır'dan Sivas'a, Erzincan'dan Konya'ya Türkiye'nin dört bir yanındaki köy okullarına yardım etmeye çalıştık.  Yaptığımız bütün bu işlerde ve açmış olduğumuz Zübeyde Hanım Özel Eğitim ve Otizm sınıfının kurulmasında bize çok yardımı olan başta Sebahattin Şirin, Yılmaz Tutuş ve Veysel Giley ağabeylerimize teşekkürü ediyoruz" dedi.

Editör: Haber Merkezi