BERKCAN ZENGİN / İZ GAZETE - Ege Üniversitesi öğrencileri Gençlik Spor Bakanlığı'na bağlı Yüksek Öğrenim Kredi Ve Yurtlar Kurumu (KYK) Yurtları'nda yer bulamayıp özel yurtlardan daha ucuz olduğu için tercih ettiği Öğrenci Köyü’ne %28 zam yapılacağı açıklandı. Öğrenciler zammı protesto için sosyal medyada konuyu tartışmaya açtı. 

Öğrenciler Twitter üzerinden Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ı da etiketleyerek #öğrencizammınahayır hashtag ile protesto başlattı. O tepkilerden bazıları;

İki farklı türde ücretlendirme yapılan Öğrenci Köyü'nde çalışan ve çalışmayan öğrenciler için farklı ücretlendirme uygulanıyor. İnternet sitesinde yayımlanan yeni zamlı fiyatlarla çalışmayan öğrenciler için çift kişilik odaların aylık aidat ücreti 470 TL’den 600 TL’ye çıkartılacağı, tek kişilik odaların aidat ücreti ise 800 TL’den 1000 TL’ye çıkarılacağı açıklandı. Çalışan öğrencilerden ise çift kişilik odaların aidat ücreti için 760 TL ücret istendi.

Oda zamlarının dışında çamaşırhane ücretleri ise yüzde 170 zamla 1,5 TL’den 4 TL’ye çıkartıldı. Bu zamla birlikte çamaşırhaneyi kullanan bir öğrenci yıkama ücreti (1,5TL) ve kurutma ücreti (1,5TL) olarak 3 TL öderken, yeni yapılan zamla bu fiyat 8 TL’ye yükseldi.

Editör: Haber Merkezi