Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan ve Başhekim Vekili Prof. Dr. Cemil Gürgün “Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden, 2016-2017 eğitim-öğretim yılında mezun olan intörn hekimlerden 3’ü Tıpta Uzmanlık Eğitimi İlkbahar Dönemi Giriş Sınavında ilk 10’a girerek Ege Tıp ailesini gururlandırdı” diye konuştu.

Bilim ve toplumdaki gelişmeler ile hekimlik uygulamalarını bütünleştirerek toplumun sağlık sorunlarına yüksek nitelikli sağlık hizmeti sağlayabilecek bilgi, beceri ve tutuma sahip hekimler yetiştirmeyi amaçlayan Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi, Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS)’da başarısını kanıtladı. Mezunlarının iyi bir hekim olmasının yanı sıra birer sağlık savunucusu, bilim insanı, iletişimci, ekip üyesi, lider ve yönetici olmalarını da amaçlayan ve eğitim programlarını bu yönde geliştirmek için çaba harcayan Ege Tıp, bu çabalarının karşılığını eğitim programının 2023 yılına kadar ikinci kez akredite olmasını sağlayarak aldı. Ege Tıp Fakültesi bu kez de ilkbahar döneminde yapılan TUS’ta yeni bir başarıya imza atarak adından söz ettirdi.

Prof. Dr. Cemil Gürgün “Ülkemizin en köklü tıp fakültelerinden biri olan ve Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemine (ÖSYS) katılanlar arasında ilk yüzde birlik dilime girme başarısını gösteren öğrencilerin kayıt yaptırabildiği Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi, 2016-2017 eğitim-öğretim yılında 57. kez ülkemizin sağlık ordusuna yeni hekimler kazandırdı. Bu mezunlardan üçü, intörnlük eğitimleri devam etmekteyken girdikleri Tıpta Uzmanlık Eğitimi İlkbahar Dönemi Giriş Sınavında ilk 10’a girerek Ege Tıp ailesini gururlandırdı. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi dönem birincisi Dr. Mehmet Akif Kamar Türkiye üçüncüsü, Dr. Sezer Kula Türkiye beşincisi ve dönem dördüncüsü Dr. Ece Gökyayla da Türkiye dokuzuncusu olarak başarılarını ülke çapında kanıtladılar” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi