Ege Üniversitesi, heykeltıraş ve mozaik sanatçısı olan Ekin Erman’ı ağırladı. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin (İİBF) ana binasında bulunan Atatürk maskının bulunduğu duvara mozaik yapan Erman'a, çalışmasında yardımcısı Ferit Furuncu yardım etti. 

Çalışmanın başlangıcına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Handan Ak, İİBF Dekan Vekili Prof. Dr. Engin Berber, Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Hakan Aydın, İktisat Bölümü Başkanı Prof. Dr. A. Ayşen Kaya ve akademisyenler katıldı. 

Fakülteye katkıda bulanacağı için mutluluk duyduğunu belirten Ekin Erman, bu çalışmayı hiçbir karşılık beklemeden yaptığını ve bu davranışının Prof. Dr. Berber’e özel olduğunu belirtti. Mozaiğe başlamadan önce yaptığı çalışmadan bahseden Ekin, "Bir Atatürk çalışması yapacağız. Bir Türk bayrağı, okulun amblemi ve Atatürk’ün eski maskını kullanacağız ama daha çağdaş ve farklı bir çalışma olacak. Bu çalışma İspanyol mimar Gaudi’nin çalışmalarından esinlenilerek gerçekleştirilecek ve iki kişi çalışacağız" açıklamasında bulundu.

Prof. Dr. Engin Berber’le bu çalışma için bir araya geldiğini söyleyen Erman, Kuşadası’ndaki bir müze yapımında beraber çalıştıklarını söyledi.

Prof. Dr. Berber ise, Erkin Erman ile daha önce de ortak projelerde yer aldıklarını belirterek, "Daha önce birlikte çok güzel işler yaptığımız Ekin Bey ile çok yakın arkadaşız. Benim bildiğim kadarıyla böyle değerli bir sanatçının bir fakültede mozaik işi yapması bir ilk. Ekin hoca çok mütevazı bir insan. Kendisine çok teşekkür ediyorum, çok değerli bir iş çıkacağına eminim" ifadesini kullandı.

Çalışmanın başlamasından önce 'Ninni' adlı 13 dakikalık bir video gösterimi yapıldı. Bu videoda Erman’ın kızının doğum anından yürüme evresine kadar olan gelişim süreci, gerçek hayattan kesitlerle aktarıldı.

Çalışma başladığı andan itibaren öğrencilerden büyük ilgi gördü. Öğrencilerin katılımından büyük mutluluk duyacağını belirten Ekin Erman, çalışmaya onları da dahil etti. İşe mozaiklerin kırılmasıyla başlandı, etkinliğe duvara silikonla yapıştırılma işlemiyle devam edildi. Mozaik çalışması parlatma işlemi dışında tamamlandı.

Editör: Haber Merkezi