Newton- Katip Çelebi Fonu olanaklarını tanıtmak, araştırmacıların sorularını yanıtlamak ve ihtiyaç duydukları destek türlerine dair görüş alışverişinde bulunmak amacıyla gerçekleştirilecek olan programın açılışına Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, EÜ EBİLTEM-TTO Müdür Vekili Doç. Dr. Serdal Temel, akademisyen ve araştırmacılar katılacak.

Pınar Çetin ve Aslı Akçayoz tarafından yapılacak olan sunum Ege Üniversitesi EBİLTEM Teknoloji Transfer Ofisi Konferans Salonu’nda 5 Şubat 2018 Pazartesi günü saat 13:30-16:00 arasında düzenlenecek.

Newton – Katip Çelebi Fonu, Türkiye ile İngiltere, Galler, İskoçya ve Kuzey İrlanda arasındaki bilim, teknoloji ve yenilik alanlarında işbirliğinin geliştirilmesini sağlamak amacıyla oluşturulan bir fon programı. Her iki ülkeden araştırmacılar bir araya gelerek ortak çalışmalara ve araştırmalara destek veren çağrı programları yürütüyor. 2014 yılından bu yana, TÜBİTAK ile birlikte 200’den fazla araştırmacıya toplamda 13 milyon pound üzerinde destek sağlandı.

Editör: Haber Merkezi