110 okulun ortak olduğu proje kapsamında oluşturulan sembolik 'sevgi, barış ve dostluk treni' Zonguldak'tan yola çıkarak Türkiye'yi dolaşmaya başladı. Duraklardan bir tanesi de Mavişehir 1 Doğa Ortaokulu oldu. Türkiye'nin farklı illerinden öğrencilerin duygu ve kültürlerini buluşturan maket tren, diğer illerdeki öğrencilerin mektuplarını, kompozisyonlarını ve şiirlerini, farklı illerdeki arkadaşlarına ulaştırıyor. Proje kapsamında, çeşitli etkinlikler gerçekleştiriliyor ve maket trenin vagonları büyüyerek, diğer illere taşınıyor.

Proje kapsamında şarkı yarışması, fotoğraf yarışması yapıldı ve yaygınlaştırılması sağlandı. Özel İzmir Mavişehir Doğa Ortaokulu'nda sergilenen trende, farklı illerden öğrencilerin gönderdiği mektuplar okunarak, kültürler paylaşıldı.

Özel İzmir Mavişehir Doğa Ortaokulu öğrencileri, Zonguldak'tan gelen dostluk trenini Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel'e de götürdü. Kaymakam Yücel de “Karşıyakamızdaki öğrencilerin, değişik illerdeki arkadaşlarıyla ile böyle bir kültürel etkileşimin içine girmesi son derece güzel. Ülkemizin her köşesi bir cennet ve çocuklarımız bu güzellikleri birlikte yaşamaya başladıklarında daha güzel günler göreceğimizden eminim" dedi.


İZMİR (DHA)

Editör: Haber Merkezi