MUSTAFA MERT BİLDİRCİN - Din Hizmetleri Genel Müdürü Fatih Kurt, eğitimde en temel ve ilk prensibin “Allah inancı” olması gerektiğini savundu. Kendisinin de bu gelenekle yetiştirildiğini söyleyen Kurt, “Çocuk, üç yaşına gelene kadar zihninde ‘Allah’ isminin canlı tutulması gerekiyor” diye konuştu. Kurt, ailelere ise “Çocuklara din adamlarının saygınlığını anlatın” tavsiyesinde bulundu.

“ERKEN YAŞTAN İTİBAREN…”

Milli Eğitim Bakanlığı ile yaptığı işbirliği protokolleriyle eğitimdeki etkinliğini artıran Diyanet’in “Huzurlu Aile, Sağlıklı Toplum” adı verilen etkinliğinde konuşan Din Hizmetleri Genel Müdürü Kurt, anne ve babaların çocuklarını hayata hazırlarken en çok dikkat etmesi gereken konunun, “Allah inancı” olduğunu söyledi. İzmir’in Gaziemir ilçesinde düzenlenen etkinlikte konuşan Kurt, “O’nun eşsiz kuvvetini en erken dönemden itibaren evlatlarımıza vermeliyiz. Bizim geleneğimizde de bu vardır” dedi.

Kurt, pedagogların, “Erken yaşta din eğitimi çocukta büyük travmalar yaratabilir” uyarısına karşın dini eğitim için ideal yaşın “üç” olduğunu savundu. Ebeveynlerin çocuklarına vereceği eğitimin “olmazsa olmazlarını” sıralayan Kurt, şunları kaydetti:

“Allah inancını anlatırken yapmış olduğumuz hatalardan biri sevdirerek değil, korkutarak öğretmemizdir. Cenabı Allah’ı sevgi, adalet, merhamet kaynağı olarak çocuğumuza anlatıp bildirmeliyiz. ‘Allah taş yapar, yakar, azaba düşürür’ diyerek korkutmamalıyız. Allah’ı bir korku merkezi olarak değil, sevgi kaynağı olarak göstermeliyiz.”

“DİN ADAMLARININ SAYGINLIĞINI ÖĞRETİN”

Din Hizmetleri Genel Müdürü Kurt’un açıklamaları bunlarla da sınırlı kalmadı. Ailelere, çocuklarına karşı sevgi dilini kullanmalarını ve sevgi ortamı oluşturmalarını öğütleyen Kurt’un bir diğer tavsiyesi ise “Çocuklara din adamlarının saygınlığı konusunda bilgi verin” oldu. Kurt, çocukların din adamlarına saygı duymasının en az anne ve babaya değer vermeleri kadar önemli olduğunu ifade etti.

BİRGÜN

Editör: Haber Merkezi