Balçova'da oturan Dilara Erten, henüz 1 yaşındayken sırtında çıkan tümör nedeniyle 5 yıl savaş verip, kanseri yendi. Yüzde 98 özürlü olarak tekerlerli sandalyeye mahkum olan Dilara, yaşadığı zorluklara rağmen yılmadı, eğitimini ailesinin de yardımıyla aksatmayıp Celal Bayar Üniversitesi Kula Meslek Yüksekokulu İşletme Bölümü'nü kazandı.

Engelli olduğu için okuluna gidip gelmekte büyük zorlukla karşılaştı. Bu durumu öğrenip, Dilara Erten'in annesi Ayşe Erten'i kandıran dolandırıcı, onu İzmir'deki bir üniversiteye naklettirebileceğini söyleyip, 2 bin 500 TL paralarını aldı.

YÖK BAŞKANI AİLEYE ULAŞTI

Dilara ve ailesinin yaşadığı hayal kırıklığının DHA'nın haberiyle gündeme gelmesi üzerine YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç harekete geçti. İlk olarak anne Ayşe Erten'le ve Dilara'yla konuşan Prof. Dr. Saraç, ardından mevzuat çerçevesinde çalışma yapılması talimatı verdi. Gerekli çalışma sonrasında Dilara'nın aynı bölümün bulunduğu Dokuz Eylül Üniversitesi'ne naklinin yapılacağı öğrenildi.

AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI DA DİLARA'YA ULAŞTI

Bu arada Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın talimatıyla, il müdürlüğü de Dilara'nın ailesiyle ihtiyaçlarının giderilmesi için bağlantıya geçti. İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'nün de dolandırıcı yakalamak için oluşturduğu özel ekibin, çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi.

"İYİ İNSANLAR DA VARMIŞ"

Müjdeli haberi YÖK Başkanı'ndan alan anne Ayşe Erten, "Dilara çok mutlu oldu. Herkesin dolandırıcı olmadığını, iyi insanlar da olduğunu öğrendi. İyi insanlar da varmış. Esas mutluluğu kaydımızı yaptırdığımız zaman yaşayacağız" dedi.

Editör: Haber Merkezi