Uzman eğitmen Cansu Temel gözetiminde deneyler yapan çocuklar, günlük hayatta tanık olduğu fen ve doğa etkinliklerinin nasıl oluştuğunu yaşayarak öğreniyor.

Hizmete açıldığı günden beri ilçe sınırlarında eğitim gören yüzlerce çocuğu ağırlayan Dikili Belediyesi Çocuk Bilim Evi’ne ilçe dışından olan ilgi de arttı. Neredeyse her gün farklı bir okuldan öğrencileri konuk eden Dikili Belediyesi Çocuk Bilim Evi'nin son ziyaretçisi komşu ilçe Bergama’da faaliyet gösteren Özel Bergama Gelişim Anaokulu'nun 3 ile 5 yaş aralığındaki 33 öğrencisi oldu. Kurucu Müdür Semih Yarıcı, Okul Müdürü Ahmet Akkaya, Minik Dahiler Sınıfı Öğretmeni Özge Yılmaz ile Minik Bilginler Sınıfı Öğretmeni Tuğba Öz ve öğrenci velilerinin de eşlik ettiği ziyarette minik yürekler, Dikili Belediyesi Çocuk Bilim Evi'nin eğitmeni Cansu Temel denetiminde güncel hayatla ilgili deneyler yaparak, eğlenceli vakit geçirdiler.

Merkezdeki deney setleri ile çocukların bilim macerası yaşadığını ifade eden Eğitmen Cansu Temel, “Minik öğrenci kardeşlerimizin gerçekleştirdiği ziyaret esnasında bünyemizde bulunan son teknolojilik setlerle güncel yaşama dair deneyler gerçekleştiriyoruz. Her gerçekleştirdiğimiz deneye minik öğrenci kardeşlerimizin tanıklık edip, katılım sağlamaları bizim olmazsa olmazımız. Bugün Bergamalı minik öğrenci kardeşlerimiz merkezimizin ziyaretçileri idi. Onların çevresindeki olaylara karşı daha duyarlı olmalarını ve dikkatli gözlem yapmalarını sağlamak için çeşitli deneyler gerçekleştirdik. Hemen hemen hepsi hem merakla hem de keyifle deneylere eşlik ettiler. Daha önceden olduğu gibi şuanda da merkezimizi ziyaret eden okulların yöneticilerinden ve öğrencilerimizin ailelerinden olumlu dönüşler alıyoruz. Bu da bizleri çok mutlu ediyor. Ayrıca bu durum Mustafa Başkanımızın büyük önem verdiği Bilim Evi Projesi’nin ne denli doğru ve önemli bir proje olduğunu ortaya koymaktadır” dedi.

Ziyaret sonrası çocuklara günün anısına Dikili Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü yayınlarından “Çiçek Dikili” isimli masal kitabı hediye edildi. Ziyarete eşlik eden öğrenci velileri de, "Kuzey Ege'de böyle bir bilim merkezinin olması oldukça sevindirici, bölgemize böyle önemli bir bilim yuvasını kazandırdığı için Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun'a teşekkür ediyoruz” ifadelerini dile getirdiler.

Editör: Haber Merkezi