Dokuz  Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin kuruluşunun 39. yıldönümü, İnciraltı Sağlık Yerleşkesi Kurucu Öğretim Üyeleri Konferans Salonu'nda düzenlenen törenle kutlandı.

Tıp Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Oğuz Dicle'nin ev sahipliğindeki tören, Tıp Fakültesi tarihçesinin anlatıldığı film gösterimi ile başladı. Acil programı nedeniyle etkinliğe katılamayan DEÜ Rektörü Prof. Dr. Adnan Kasman'a Rektör Yrd. Prof. Dr. Hale Ören'in vekalet ettiği törende, Tıp Fakültesi'nde 30. ve 15. Yılını dolduran akademisyenler ve idari personel ile DEÜ Hastanesi'nde 15. Yılını dolduran sağlık çalışanlarına birer plaket verildi. Açılış etkinliği kapsamında, Tıp Fakültesi Dekanlık Binası'nda hazırlanan 'Emekli Öğretim Üyeleri Odası' da hizmete açıldı.

Önceki rektörler, dekan, dekan yardımcıları, öğretim üyeleri, idari personel, sağlık çalışanları ve öğrencilerin katıldığı törende konuşan Rektör Vekili Prof. Dr. Hale Ören, "Bugün çok önemli bir gün. Bir Dokuz Eylüllü olarak bu günü ben hiç kaçırmadan törenlere katılarak kutluyorum. İlk kez Tıp Fakültesi dışından bir Rektörümüz var Sayın Prof. Dr. Adnan Kasman, 6 aydır kendisi ile çalışan bir yönetici olarak ifade edebilirim ki Tıp Fakültesi ve Hastanesi'ne çok özel önem veriyor. Ben 1980 yılında DEÜ Tıp Fakültesi'nin ilk merkezi sınav ile alınan öğrencilerinden olmanın büyük gururu ile buradayım. Dokuz Eylül Tıp Fakültesi'nde aldığım eğitim ve burada gördüğüm liyakat, meslek yaşamım boyunca bana ışık tuttu, çok önemli oldu. Bunu neden söylüyorum, çünkü buradaki eğitimi sadece tıp eğitimi ile sınırlı görmüyorum. Bana tüm bu değerleri kattığı için kurumuma ve hocalarıma sonsuz teşekkür ediyorum. Bu kurumu bugünlere getiren herkese içten teşekkürlerimi sunuyorum. Rektörlük olarak amacımız bundan sonraki 3 yılda kurumumuzu ulusal ve uluslararası alanda daha ön sıralara taşımak. Bizler yaptığımız çalışmalarla bunun olacağına yürekten inanıyoruz" dedi.

1 Mart 1978'de kurulan DEÜ Tıp Fakültesi'nin 39 yıllık tarihçesinde devasa bir birikim oluşturduğunu, nitelikli hekimler ve yurttaşlar yetiştirdiğini belirten Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Oğuz Dicle de şöyle konuştu: "Artık binlerle ifade edilen mezunlarımızdan, içlerinde kuruma öğrenci olarak girip, kurum yöneticisi olan öğretim üyelerimizden, öğretim üyelerimizin dünya tıp alanına kazandırdığı sayısız bilgiden, şifaya kavuşturduğu milyonlarca insandan, ekmek verdiği binlerce çalışandan ve anıları ile kurumsal birliğimizi temsil eden sayısız emekçimizden söz edebiliyoruz. Bu birikim aynı zamanda, akademiyi akademi yapan en önemli unsurlardan biri olan gelenek oluşturma yönüyle de öne çıkıyor. Tıp eğitimi kalitesi, 2011 yılında Ulusal Tıp Eğitimi Akreditasyon Kurulu tarafından akredite edildi. Bu süreç, şimdi 6. Yılını doldurması nedeniyle bir kez daha yenileniyor. 19-23 Mart 2017 tarihlerinde yapılacak denetimler ile yeniden akretide olmaya tam olarak hazırız. Eğitimdeki kalite hedeflerimiz kuşkusuz araştırma ve hizmet alanlarında da geçerli. Sağlığın korunması ve hastalıkların tedavisinde yeni teknolojiler geliştirmek adına adım adım ilerlemenin gururunu yaşıyoruz. Bu duygular ve onurla nice kutlama törenlerinde buluşmak üzere 39. yılımızı kutluyorum."

Bir DEÜ Tıp Fakültesi mezunu olarak törene katılmaktan heyecan ve onur duyduğunu belirten DEÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Erkan Derebek de Türkiye'ye hastanecilik anlamında rol model olan bu kurumu daha ileriye taşımak için yoğun bir çalışma içinde olduklarını anlattı. Başhekim Prof. Dr. Derebek, "Sürekli gelişme trendi içinde olan hastanemizi önümüzdeki 3-4 yıllık süreçte daha iyi noktalara taşıyabilmek için tıbbi cihaz donanımımızı, hizmet alanlarımızı iyileştirme hedefimiz var. Tüm çalışanlarımızla birlikte kurumsal bilinç ile zorlukların üstesinden geleceğimize inancım tam" dedi.

Törende Mezunlar Derneği adına konuşma yapan Dr. Mustafa Apak, bugün Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu yaklaşık 5 bin kişi olduğunu, aidiyet duygu ve bilinci ile mezunları bilimsel, sosyal, sanatsal, sportif etkinliklerde biraraya getirme misyonu ile faaliyetlerini sürdürdüklerini belirtti. Prof. Dr. Apak, 1990-1991 mezunu 36 kişi ile kurdukları Atlas Sağlık Eğitim Vakfı olarak öğrencilere burs vermekten mutluluk duyduklarını ifade etti.

Etkinlik, DEÜ Tıp Fakültesi ve DEÜ Hastanesi Çalışanları Halk Oyunları ekibinin sunduğu gösteri ve kokteylle sona erdi. Ayrıca, geliri Tıp Fakültesi Burs Komisyonu'na aktarılmak üzere Halk Sağlığı Anabilim Dalı'nın hazırladığı 'Doğa ve İnsan Yaşamından Kareler' isimli fotoğraf sergisi de Derslikler Grubu Binası'nda ziyarete açıldı.

Editör: Haber Merkezi