Üç yıl önce gerçekleştirdikleri performans sonunda büyük beğeni kazanınca sürekli davet edilmeye başlanan topluluk, 4 günlük festivalde hergün gerçekleştirdikleri 2'şer saatlik sahne performansıyla Türkiye'yi oluşturan yedi bölgeden halk dansları sergiledi.

Chicago Baskonsolos Umut Acar, TACA (Turkish American Cultural Alliance) Başkanı Ilgaz Ülger, Festival Komitesi Başkanı Sevil Kutay'ın da ilgilendiği gösteriler Mehter takımı ile başladı. Zeybek, Üsküp, Burdur, Roman, Kafkas, Bilecik, Hakkari, Artvin, Erzurum, Antep, Karadeniz, Anamur Yöresi Oyunları, Aşuk Maşuk Ve Semazen gösterileriyle yoğun ilgi gördü.

30 yıl önce 9 kişiyle kurulan DEÜ Anadolu'dan Esintiler Halk Dansları ve Stilıze Dans Topluluğu olarak tamamen amatör olarak çalıştıklarını söyleyen topluluğun kurucusu Hayat Atak, “Yaptığımız çalışmaları her yıl Mayıs ayında Sabancı Kültür Sarayı'nda geleneksel olarak süren gecelerde seyirciyle buluşturken, Chicago Türk Festivali gibi festivallerde yurt dışında da ülkemizi temsil ediyoruz" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi