Yaşar Üniversitesi Mimarlık Bölümü'nden Emir Mustafa Cihat Vişne ve Ecenur Kızılörenli, Damlacık bölgesi için tasarladıkları projeleri ile iki ödül kazandı. Kazanan öğrenciler, ödül olarak Zeugma'yı gezecek.

İzmir'deki üniversitelerin mimarlık fakülteleri öğrencilerinin bitirme projeleriyle katıldıkları İzmir SMD'nin bu yıl üçüncüsünü düzenlediği 2019 Merhaba Öğrenci Bitirme Projesi Ödülleri, sahiplerini buldu. Yarışmaya, bu yıl farklı okullardan 42 proje katıldı. Önder Kaya, Burak Altınışık, Kayahan Türkantoz, Sibel Dalokay Bozer, Tamer Aksüt'ün üyesi olduğu, Dürrin Ulema'nın raportörlüğünde gerçekleştirilen jüri değerlendirme ile kazananlar belirlendi. Yaşar Üniversitesi Mimarlık Bölümü'nden Emir Mustafa Cihat Vişne üç eşdeğer ödülden birini kazanırken Ecenur Kızılörenli de sergileme ödülü kazandı.

DAMLACIK BÖLGESİNE MÜZE VE TOPLUM MERKEZİ TASARLADILAR

Doç. Dr. Yenal Akgün yürütücülüğünde mezuniyet projesi dersinde Damlacık Bölgesi için tasarladığı müze projesi ile üç eşdeğer ödülden birini kazanan Emir Mustafa Cihat Vişne, İzmir'in oluşumundan bugüne İzmir Körfezi'ne ve kent dokusuna hakim olan bölgede, katmanlar halinde tasarladığı müze projesi ile ziyaretçileri dinamik sergilerle adeta tarih yolculuğuna çıkartıp o dönemde yapılanları deneyimleme fırsatı sunmayı amaçladığını söyledi. Jüri raporunda da "Grafiksel anlatım ve kentsel okumalardaki başarılı sunum nedeniyle jüri tarafından bu proje eşdeğer ödüle layık görülmüştür.

Projenin kentsel yenileme konusuna odaklı getirdiği öneri, fonksiyon çözümlemeleri, plan şemasındaki tutarlılık ve yoğun programın bu plan şemasında başarılı entegre edilmesi birlikte Roma yolunun tasarıma entegre olması olumlu bulunmuştur" denildi. Dr. Öğretim Üyesi Feray Maden yürütücülüğündeki mezuniyet projesi dersinde Damlacık Bölgesi için tasarladığı toplum merkezi projesiyle sergileme ödülü kazanan Ecenur Kızılörenli, yakın çevredeki hedef kitlenin istekleri ve ihtiyaçları sonucu böyle bir tasarım geliştirdiğini söyledi. Bölgenin ve arazinin getirilerine göre mekan dağılımını kurguladığını aktaran Kızılörenli, "Farklı kotlardan ulaşımlarla mekanlara ulaşım desteklendi. Yapı içinde ve dışında farklı zamanlara ve fonksiyonlara ev sahipliği yapması için esneklik hedefiyle mekanlar hareketli duvarlar, paneller ve gölgeleme elemanlarıyla desteklendi. Bölgede var olan yeşil yapının da içine alınarak devam ettirildi ve bu yeşil aks korundu" diyerek projesini anlattı.

DHA

Editör: Haber Merkezi