Dünya Robot Olimpiyatları / WRO 2016 Türkiye Turnuvası Açık Klasman finallerinde Mazhar Zorlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, hazırlamış oldukları “Gizli Çöp Ayrıştırma Tesisi" projeleri ile birinci oldu. Öğrenciler, Türkiye'yi yurt dışında temsil edecek.

Mazhar Zorlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden Yiğit Acartürk, Bayram Baran Ocak ve Mustafa Serkan Ulaş geçtiğimiz günlerde Hindistan'ın Yeni Delhi kentinde düzenlenen WRO 2016 Hindistan yarışmasına da katıldı. 

Öğrenciler tasarladıkları "Gizli Çöp Ayrıştırma Tesisi" projeleri ile birinci oldu. Takım Koçu Mustafa Nazman, Harmandalı Çöp Tesisi'nden yola çıkarak, çöplerin ayrıştırılması için bir dağın içerisine gizlenmiş, çevreye hiçbir zararı olmayan, kendi enerjisini üreten, kağıt, metal, cam ve metal atıkları ayrıştırıp, dönüştürerek endüstriye geri kazandıran bir tesis hayal ettiklerini ve gerçekleştirmeye çalıştıklarını söyledi.

2011 yılından itibaren üniversiteler ve liseler arası birçok yarişmalara katılan ve ulusal, uluslararası birçok yarışmada başarı elde eden Mazhar Zorlu Mesleki ve Tal Otomasyon Robot Takımı'nın örnek bir ekip olduğunu belirten Okul Müdürü Yusuf Vural, her yarişmaya iddialı hazırlandıklarını hem teknolojik açıdan hem de İngilizce dil yeterlilikleri açısından büyük bir gayret gösterdiklerini söyledi.

Editör: Haber Merkezi