GÜLSEN CANDEMİR / İZ GAZETE- Buca’da Gediz Mahallesi’ndeki Gazi Ortaokulu’nun ders saatinde yapılan çatı onarımı, yürekleri ağza getirdi. Dört katlı okul binasının çatısından aşağı kiremit atan işçiler büyük şaşkınlık yarattı. Kiremitleri okulun bahçesindeki kamyonun kasasına fırlatan işçilerin iş güvenliğinden yoksun olması dikkat çeken ihmal oldu. Yaklaşık 2 saat boyunca çatıdan aşağıya kiremit fırlatılırken, bazı öğrencilerin açık camlardan çatıya bakmaya çalıştığı görülüyor. Çalışma sürerken teneffüse çıkarılmayan öğrencilerin teneffüs hakları da gasp edildi.

PLANSIZLIK

İz Gazete’ye konuşan Eğitim-Sen 5 Nolu Şube Başkanı Şenay Akyol, şu ana kadar herhangi bir kaza yaşanmamasının mucize olduğunu ifade etti. Akyol, plansız ve programsız bir şekilde süren okul onarımlarının eğitim öğretim sürecine zarar verdiğini söylerken, hem işçilerin hem de çocukların can güvenliğinin olmadığı bir çalışmanın kabul edilemez olduğunu belirtti.

GÜRÜLTÜDE DERS

Akyol: “Bakanlığın görevi okulların bakım ve onarım işlerini okullar açılmadan yapmaktır. Tüm gün eğitim faaliyeti içindeki bir okulda hafta içi çatı tadilatı yapılmasının hiçbir mazereti olamaz. İşçilerin hiçbir güvenlik önlemi alınmadan çalıştırılması da vurdumduymazlığın başka bir göstergesidir. Günlerce sürecek tadilat nedeniyle öğrencilerin ve öğretmenlerimizin sağlıklı ders yapması engellenmiş, can güvenlikleri tehlikeye atılmıştır. Daha önce Atatürk Ortaokulu’ndaki tadilat bitmediği için eğitime bir hafta geç başlandığı unutulmamışken, yapılan bu tadilat ilçe milli eğitim müdürlüğünün plansızlığını bir kez daha ortaya koymuştur.”Diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi