Gülsen Candemir / İz Gazete  - İzmir’de mevsimin en soğuk günleri yaşanırken kentteki pek çok okulda ısınma sistemleri ve elektrikteki arızalar nedeni ile çocuklar soğukta ders yapmaya zorlanıyor. Elektrikleri kesilen Buca Karacaağaç ilkokulu bugün tatil edilirken, Gazi Ortaokulu’nda da kömürden doğalgaza geçilmesi nedeni ile okul bir haftadır çok soğuk. Kentteki pek çok ilçesindeki okulda ısınma sorunlarının yaşanması öğrenci ve velileri isyan ettirdi.

Yüksek yerleşim yerlerine kar yağan İzmir’de plansızlık ve ihmaller nedeni ile okullarda ısınma sorunları baş gösterdi. Mevsimin en soğuk günlerinin yaşandığı kentte, pek çok ilçede çocuklar okulda donarak eğitim alırken, kimi öğrencilerin evden okula battaniye ile gittiği görüldü.

DOĞALGAZ DÖŞEME MEVSİMİ!

Buca Gediz mahallesinde ilçenin en kalabalık okullarından Gazi Ortaokulu’nda, pazartesi gününden bu yana neredeyse hiçbir ısınma sistemi çalışmazken, öğrencilerin soğuk nedeni ile derslere gitmediği öğrenildi. Konu ile ilgili bilgi aldığımız İlçe milli eğitim müdürü Süleyman Can ise, okulda kömürden doğalgaza geçildiği için ısınma sorunun ortaya çıktığını söyledi. Can, ısıtma sisteminin ne zaman eskisi gibi çalışacağı konusunda ise tarih vermedi.

Isınma sorunu nedeni ile Buca’da eğitimin yapılamadığı bir diğer okul ise, Kaynaklar’daki Karacaağaç İlkokulu. Bölgede elektrik kesintisinin yaşanması üzerine okul idaresinin, bugün çocukların okula gelmemesini söylediği öğrenildi. Yıldız Mahallesi’ndeki konteynırda eğitim görmeye çalışan Zeki Püskülcü İlkokulu’nda da ısınma sorunu nedeni ile,  velilerin bir kısmımın çocuklarını okula göndermediği bilgisini aldık.

ÇOCUKLAR OKULA GİDEMİYOR

Menderes’teki Menderes Anadolu Lisesi, Karabağlar’daki Cumhuriyet İlkokulu, 75’inci Yıl Ortaokulu, Hüseyin Akdağ İlkokulu ve Seniha Mayda Ortaokulu’nda da öğrenciler soğukta ders işlemek zorunda bırakıldı. Bu okullara doğal gaz getirileceği söylenerek kaloriferlerin kaldırıldığı öğrenildi. Mevcut okullardaki ısınma sorunları nedeni ile çok sayıda öğrencinin hasta olmamak için okula gidemediği de edindiğimiz bilgiler arasında.

EĞİTİME VERİLEN ÖNEM BU KADAR!

Eğitim-Sen 5 No’lu Şube Başkanı Savaş Candemir gazetemize yaptığı değerlendirmelerde, ülkenin en batısında yaşanan bu durumun, eğitimin geldiği son noktayı gösterdiğini belirtti. En sıcak şehirlerden birin de bile ısınma sorunu yaşanmasının Milli Eğitim Bakanlığı’nın eğitime verdiği önemin göstergesi olduğunu ifade eden Candemir “Burası Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesi değil, hava eksi derecelere neredeyse inmiyor. Buna rağmen, bu tür durumların yaşanması, plansızlığın bir göstergesi. Çocuklarımızın eğitim hakkı, bu tür plansızlıklarla ellerinden alınamaz. Okullar kapalıyken yapılması gerekenlerin kış mevsiminin en soğuk günlerinde yapılmaya çalışılması iş bilmezliğin ve eğitime önem vermemenin göstergesidir. ”diye konuştu.   

Editör: Haber Merkezi