İzmir Ekonomi Üniversitesi'nin moda tasarımcıları, onkoloji servisinde tedavi gören çocukların yeni yıla umutla bakmaları için oyuncak bebekler, keçeden ağaçlar, çoraplar, oyuncak adamlar yaptı.

İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü ile Tıp Fakültesi'nin ortak girişimi ile yapılan çalışmada, hazırlanan bebekler, öğrencilerin yazdığı yeni yıl dilekleri sahiplerine ulaştı. İEÜ atölyelerinde gerçekleştirilen etkinlikte, öğrenciler gönüllü olarak çalıştı, hastanede tedavi gören kardeşlerine sağlık diledi.

İEÜ Moda ve Tekstil Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Elvan Özkavruk Adanır, öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Ebru Corsini, Yrd. Doç. Dr. Dilek Himam Er, Angela Burns, Jovita Sakalauskaite Kurnaz ve gönüllü öğrencilerle birlikte hastanede tedavi gören çocukları hem sevindirmek hem de onları eğlendirmek istediklerini söyledi. Prof. Dr. Adanır, keçeden yeni yıl ruhuna uygun süsler yaptıklarını belirterek, "2016 yılını geride bırakmamıza günler kaldı. 2017 yılının umut, sevinç, mutluluk, sağlık getirmesi için onlara el emeği oyuncaklar yapmak istedik. Tedavileri nedeniyle evlerinden uzaktalar, biz o uzaklığı biraz da olsa yakın kılmayı hedefledik. Yeni yıldan dileğimiz onlara sağlık ve mutluluk getirmesidir" dedi.

Oyuncaklar, Dokuz Eylül Üniversite Hastanesi Onkoloji Servisi'nde tedavi gören çocuklara hediye edildi.

Editör: Haber Merkezi