Açılışa katılan Dernek Başkanı sanatçı Gülben Ergen, çocuklardan büyük ilgi gördü. Gülben Ergen omurilik felci olan 7 yaşındaki Sevinç Sude İçten'i kucağına alıp sınıfına götürdü, onunla birlikte resimlerini boyadı.

Türkiye'nin çeşitli illerinde ihtiyaç duyulan alanlarda anaokulları yapan Çocuklar Gülsün Diye Derneği, 33'üncü okulunu İzmir Karabağlar İlçesi'nde açtı. Zeyni Hanım İlkokulu'nun bahçesinde açılan anaokuluna, 5 yıl önce İstanbul'da 22 yaşında iken trafik kazasında hayatını kaybeden Engin Deniz Sert'in adı verildi.

Okul bahçesinde toplanan öğrenci ve velileri tarafından karşılanan Çocuklar Gülsün Diye Derneği Başkanı Gülben Ergen, ilk olarak yapımı yeni tamamlanan anaokuluna geçti. Ünlü sanatçı burada oğulları adına okulunu yaptıran emekli subay ve THY'de pilot olan İsmail Zahir Sert ve eşi İnal Sert tarafından karşılandı. Annesine çok benzettiğini söylediği İnal Sert'e sarılan Gülben Ergen, ailenin evlat acısına ortak oldu. Heyecanla kendisini bekleyen öğrencilerin yanına da giden Ergen onlarla sohbet etti, çalışmalarında yardımcı oldu. Anaokuluna devam edecek omurilik felçli 7 yaşındaki Sevinç Sude İçten'e büyük ilgi gösteren Gülben Ergen, onu kucağına alıp arabasına kadar götürdü, ardından boyama çalışmalarına yardım etti.

ÇOCUKLARIN GÖSTERİLERİNİ İZLEDİ
Katılanların okulu gezmesinin ardından başlayan törende, anaokulu öğrencileri Ergen'in seslendirdiği 'Yaklaş yaklaş' şarkısıyla gösterilerini sundu. Gülben Ergen de hem şarkıya eşlik etti, hem de cep telefonuyla çocuklarının gösterisini ve törene katılanları görüntüledi. Çocukların Atatürk'ün Bursa Balosu'nu canlandırmaları da, törene katılanlardan büyük alkış aldı.

BABANIN GÖZYAŞLARI
Okulun yapımını üstlenen İsmail Zahir Sert, konuşmasına başladığı anda gözyaşlarına hakim olamadı. Sert şunları söyledi:

"Eşim 'ağlarım' dediği için ben konuşmak istedim, ben de dayanamadım. Biz oğlumuzu 22 yaşında kaybettik. Sevmeye doyamadık. Onu tanıyan herkes çok sevdi. 22 yıl bile sürmeyen kısa yaşamında ailesinin ve arkadaşlarının, sevgisinin mutluluğunun iyiliğinin odağında oldu. Oğlumuzu genç ölümlerin en büyük nedeni olan trafik kazasında kaybettik, acısını yüreğimizde hissettik. Anaokulunu iki nedenle yaptırmayı istedik. Birincisi çok sevdiğimiz evladımızın unutulacağı düşüncesine dayanamadık. Biz Denizimizi unutmuyoruz, insan isminin bir eserde yaşamasını istiyor. İkincisi ise imkanlarını ülkesi için güzel şeylerde kullanmak istiyor. En iyi katkının da eğitime olacağını düşündük."

Acılı babanın ardından kürsüye gelen Gülben Ergen de, "Bir babanın olağanüstü erdemli acısını dinledik. Öyle bir aile ki Allah kimseyi evlat acısıyla sınamasın, acılarını yüreklerine gömüp hiç tanımadıklarını çocukları sevindirdiler. Deniz iyi ki yaşadın. Deniz iyi ki bu kadar çocuğu sevindirmeye sebep oldun. İyi ki böyle anne ve babaya sahip oldun. Cennetinde bizim içinde dua et" dedi.

ERGEN'DEN ATATÜRK VE CUMHURİYET VURGUSU
Anne ve babaya seslenip bugünden itibaren oğullarının güzel resimlerle, şarkılarla anılan bir okulda yaşayacağını söyleyen Gülben Ergen şöyle devam etti: "Bu haftanın ayrı bir de önemi var. Dünyanın en büyük lideri Mustafa Kemal Atatürk'tür. Dünyanın en büyük lideri de çocuklara bir bayram hediye etmiştir. O lider bizim liderimizdir. Çocukların gösterisi muhteşemdi. O aydınlık çocuklar sayesinde cumhuriyetimizi sırtlayıp yarın da var olacağız. Umutlarımız var, kırgınlıklarımız da var ama umudun altını çizerek devam edeceğiz."

Konuşmalardan sonra Gülben Ergen, İsmail Zahir Sert, İnal Sert, ilçe milli eğitim müdürlüğü ve okul yöneticileriyle açılış kurdelesini kesti. Okul içindeki çocuklara veda eden Gülben Ergen, daha sonra özel programı için ayrıldı.

DAHA ÖNCE 32 OKUL AÇILDI
Gülben Ergen'in başkanlığını yaptığı Çocuklar Gülsün Diye Derneği daha önce de Tokat, Mardin, Trabzon-Vakfıkebir, Erzurum, Sinop, Hatay, İstanbul, Aydın, Zonguldak, Van, Sivas, Manisa, Çanakkale-Eceabat, Kars, Trabzon-Of, Tekirdağ, Çanakkale-Biga, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Konya-Cihanbeyli, Bursa, Antalya, Manisa-Soma, Gaziantep, Erzincan, Mersin, Konya-Akşehir, Antalya-Konyaaltı, Ankara-Gölbaşı, Ağrı-Doğubayazıt, Uşak-Sivaslı, Artvin-Hopa'da okul açtı.

 

Editör: Haber Merkezi