BEGOS Bölge Müdürlüğü'nde tüm gün süren etkinliğe onlarca çocuk aileleriyle birlikte katılırken BEGOS Müteşebbis Heyet Başkanı Nedim Örün, BEGOS Yönetim Kurulu Başkanı Şener Kırıkkaya, BEGOS Bölge Müdürü Timuçin Öner ile İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Dairesi Başkanı Funda Erkal Öztürk de yer aldı. Etkinliğin ilk bölümü İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde kurulan İzmir Akdeniz Akademisi ile ortaklaşa çalışan Ağaçkakan Kukla Atölyesi sanatçılarının kukla gösterisiyle başladı. Etkinliğin ikinci bölümünde ise yaklaşık 70 çocuk, sanatçılardan süngerden kurbağa kuklası yapmayı ve oynatmayı öğrendi. Adım adım kuklalarını yapan çocuklar, atölye çalışması sonunda ilk kukla yapımı sertifikalarını almaya hak kazandı.

BEGOS olarak bölge çalışanlarının çocuklarına yaptıkları sürpriz sömestr organizasyonuyla bir nebze olsun ailelerin hayatlarında değişiklik yapmayı amaçladıklarını belirten BEGOS Müteşebbis Heyet Başkanı Nedim Örün, yapılan bu tip etkinliklerin önümüzdeki yıllarda gelenekselleşebileceğini söyledi. Türkiye'deki organize sanayi bölgeleri içinde BEGOS olarak belki de ilk kez böylesi bir çalışmaya imza attıklarını ifade eden Örün, İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Dairesi Başkanı Funda Erkal Öztürk nezdinde gösteriyi organize eden İzmir Akdeniz Akademisi ve Ağaçkakan Kukla Atölyesi çalışanlarına teşekkür etti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Dairesi Başkanı Funda Erkal Öztürk ise İzmir Sanat Fabrikaları Projesi kapsamında gerçekleştirdikleri bu atölye çalışmasıyla kentte kültür-sanata bütçe ayıran aktörlerin çeşitlenmesini, özel sektörün kültür sanat yatırımlarının artırılmasına ve kültür endüstrilerinin gelişimine katkı sağlanması amaçladıklarını ve bunun ilk adımını BEGOS'ta attıklarını söyledi. Günün sonunda hayatlarında ilk kez kukla yapmayı başaran çocuklara başarı sertifikalarının yanı sıra boyama ve okuma kitapları armağan edildi.

 

İZMİR, (DHA)

Editör: Haber Merkezi