İZ GAZETE - Sivil toplum kuruluşları ile korunan alanlarda doğa eğitim programları uygulayan eğitmen ekibi, ‘Doğaya Özlem Keşif Hareketi’nin çatısı altında programlar hazırlayıp uyguluyor. Gönüllülerden oluşan ekip okul öncesi öğretmeni, fen bilgisi öğretmeni ve biyologlardan oluşuyor.

HEDEF: DOĞAYA OLAN İLGİ VE MERAKIN ARTMASI

Bu gönüllü ekibi çocukların ve yetişkinlerin çevrelerindeki yaşama olan ilgi ve meraklarının sürekliliğini hedefliyor. Mevsime bağlı olarak sınıf ve doğal alanlarda atölyeler düzenleyen Doğaya Özlem Keşif Hareketi, çocuk atölyelerini onların güvenle hareket edebilecekleri Foça yolundaki Fadime-Kaplan Zülfikargil TaTuTa (Tarım, Turizm, Takas) Çiftliğinde düzenliyor. Çiftlik organik zeytincilik ve yerel tarım uygulamaları ile doğadan yana üretim pratiklerini de hem çocukların hem de ailelerinin yerinde gözlemlemesine ve deneyimlemesine olanak sağlıyor. Zeytinlik keşif etkinlikleri, doğadaki matematiği keşfetme ve kuş gözlemi bu atölyelerden sadece birkaçı. Bunun yanı sıra eğitici eğitimleri ve danışmalık da yapıyor.

‘DOĞA EN KAPSAMLI OYUN ARKADAŞIDIR’

‘Doğa, bütüncül öğrenmeyi sağlayan en kapsamlı oyun arkadaşıdır’ diye söyleyen eğitmenler, doğada sık zaman geçiren çocukların, çevrelerine karşı daha duyarlı, meraklı, beş duyusunu daha iyi kullanabilen, içsel motivasyonu ve özgüveni yüksek bireylere dönüştüğünü de ekliyorlar.

Doğaya özlem keşif hareketini instagram.com/dogayaozlemkesifhareketi hesabından takip edebiliriniz.

İletişim: [email protected]

Editör: Haber Merkezi