Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Tv- Sinema Bölümü öğretim üyeleri Prof. Dr. Alev Fatoş Parsa ve  Yrd. Doç. Dr. Seda Sünbül Olgundeniz,  doktora öğrencileri Elçin Akçora ve Semih Salman  tarafından verilen kursa 7 -10 ve 12-14 yaş gruplarından çocuklar katılıyor.

Atölye konusunda bilgi veren Prof. Dr. Alev Fatoş Parsa, ‘‘Çocukların animasyonun büyülü dünyasını keşfedeceği, hayal dünyalarını zenginleştireceği bir atölye çalışması hazırladık. Etkinliğin sonunda kendi filmlerini bitiren çocuklarımız yaratıcı çalışmaların sahibi olacaklar’’ diye konuştu. 

Prof. Dr. Parsa, “Stop motion tekniği ile animasyon yapmak için gerekli olan en temel şey sabırdır. Animasyonu oluştururken ağır ağır ilerlemeli ve dikkatli olunmalı” dedi.

Stop Motion Nedir?

Stop motion durağan 3 boyutlu objeleri hareket ediyormuş gibi gösteren bir animasyon türü. Kuklalar veya oyun hamuru ile yapılan modeller kullanılıyor. Stop motion tekniği; kamerayı objeye karşı ayarlayarak tek kare çektikten sonra objeyi biraz hareket ettirerek yeni bir kare çekmek ve bunu tekrarlayarak animasyonu tamamlıyor. Çekilen tek kare resimler ardı ardına dizilerek oynatılması ile hareket elde ediliyor. Sahneler montajlanarak film tamamlanıyor.

Editör: Haber Merkezi