İZ GAZETE - İzmir'de, kapatılan Fatih Koleji'nin yerine kurulan Şehit Ömer Halisdemir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde Atatürk büstü ve resimlerinin inşaat atıkları arasına atılmasına dair haberimiz sonrasında sorumluluktan kaçan bir açıklama yapan İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi hakkında CHP'li vekilden sert bir açıklama geldi.

'SORUYORUM'

'Bu kentin İzmir olduğunu tekrar hatırlatırım' diyen Cumhuriyet Halk Partisi İzmir milletvekili Tacettin Bayır, kişisel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada  "Dün açıklama yapan il milli eğitim müdürü eski idareyi suçlamıştı. Oysa eski idare teslim ederken tutanakla teslim etmiş bu durumda yeni imam Hatip okulu Yöneticileri hakkında soruşturma başlatacakmısınız, yoksa TBMM kürsüsünden bakana ve Başbakana sormamı istermisiniz?" ifadelerini kullandı. 

GEREKİRSE....

Konuya dair gazetemize de konuşan CHP'li Bayır, sorumlular hakkında soruşturma başlatılmaması durumunda, gerekirse Başbakan Binali Yıldırım'ın önünü keseceğini, kendisini dinlememesi halinde, bağıra bağıra bu skandalı kendisiyle paylaşacağını söyledi. Bayır, "Milli Eğitim müdürü basit bir açıklama ile bu konudan sıyrılamaz" dedi.

Editör: Haber Merkezi