ASYA YAŞARKİZ / İZ GAZETE - Bergama Ağır Ceza Mahkemesinde görülen dava için buluşan Veli Derneği üyeleri davaya ilişkin bilgi verdi. Açıklamayı Veli Der Yönetim Kurulu üyesi Fikret Barlas okudu.

20 Aralık 2017 tarihinde Dikili’de bulunan ve bir cemaate ait ortaöğretim erkek öğrenci yurdunda, yaşları 9 ile 12 arasında değişen erkek çocukların maruz kaldığı istismar olayının mahkemesi görüldü. Gerçekleşen cinsel istismar olayının sanığı ve söz konusu yurdun temizlik görevlisi Ömer Faruk E. ilk kez hâkim karşısına çıktı. Olaya getirilen gizlilik kararına tepki gösteren veliler, dava dosyasının mağdurların avukatlarından gizlenilmeye çalışıldığını ve mağdur aileler şikayetçi olmamaları yönünde baskı yapıldığını açıkladı.

“BAKANLIK EĞİTİMİ GERİCİ VAKIFLARA BIRAKTI”

Milli Eğitim Bakanlığının vakıflarla imzaladığı protokollerin anayasal bir suç olduğunu söyleyen veliler, iktidarın ve bakanlığın çocuk istismarını görmezden geldiğinin altını çizdi.

Yapılan açıklamada “Danıştay’ın Ensar Vakfı ile yaptığı protokolü iptal etmesine rağmen uygulamalar devam etmiş, hatta bu protokoller Halk Eğitim Merkezlerinde de taşınmıştır. Yani Milli Eğitim Bakanlığı asli görevi olan eğitim öğretim işini gerici cemaat, tarikat vakıflarına havale etmiştir.” ifadeleri kullanılarak, Milli Eğitim Bakanlığına yapılan tüm protokollerin koşulsuz iptal edilmesi talebinde bulunuldu.

LAİK, BİLİMSEL, ÇAĞDAŞ EĞİTİM TALEBİ YİNELENDİ

"Çocuklarımızın başına gelen her türlü kötülükten Milli Eğitim Bakanlığı sorumludur" diyen veliler, cemaatçi, tarikatçı gerici değil demokratik, bilimsel ve çağdaş eğitim taleplerini bir kez daha yenileyerek her türlü tarikat cemaat yurtlarının Milli Eğitim Bakanlığına devredilmesi çağrısında bulunuldu.

Eyleme ayrıca Dikili Belediye Başkan Aday Adayı Gökmen Ulu da katılarak velilere destek verdi.

Editör: Haber Merkezi