Bilim Kahramanları Derneği'nin, "Bilim Kahramanları Buluşuyor/First Lego League" adı altında İzmir Fuar alanında gerçekleştirdiği 13.Sezon İzmir Yerel Turnuvaları'nda Çamlaraltı Koleji öğrencileri ilk kez katıldığı turnuvadan ödülle döndü.

Çamlaraltı Koleji'nin ortaokul ve anadolu lisesi öğrencilerinden oluşan ve "Çamtech" adını verdikleri takımı, 17 farklı kategoride ödülün verildiği turnuvada "Yükselen Yıldız" ödülünü aldı.İzmir, Denizli, Aydın, İstanbul ve Bursa'dan toplam 72 takımın yer aldığı ve ekiplerin "Hayvanlar: Yaşam Ortaklarımız" temasına ait çalışmalarını ve robotlarını sergilediği turnuva, ortaokul ve lise seviyesinde pek çok öğrencinin yeteneklerini sergilemesine fırsat tanıdı. Büyük bir özveri ve dikkatle FLL'e hazırlandıklarını ifade eden Çamlaraltı Koleji Genel Müdürü Gülçağ Gençer, şunları söyledi: 

"Öğrencilerimizi akademik anlamda ne kadar destekliyor ve eğitiyorsak, bu tip çalışmalarda da her zaman destekliyor ve kendilerini geliştirmeleri ve sosyalleşmeleri için onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Her turnuva, her etkinlik onlar için bir tecrübe. Kendilerine olan güvenleri ve disiplinli çalışmaları da onlara ilk kez katılıyor da olsalar her zaman başarıyı ve emeklerinin karşılığı olan ödülü getiriyor. Buradan Çamlaraltı Ailesi olarak, okul saatlerinde ve hafta sonlarında büyük bir özveriyle bu turnuvaya hazırlanan öğrencilerimiz Ege Altınol, Toprak Güner, İrem Özkula , Ceylin Çoynak , Eda Şahin, İrem İzci, İrem Türemişoğlu, Ege Gençer, Güray Efe Güler, Meriç Karaca ve onlara destek olan, koçluk yapan öğretmenlerimiz Makber Ünal ve Orçun Aksade'ye teşekkür ediyoruz."

Editör: Haber Merkezi