Mevcut okullardaki sınıf mevcutlarının yaklaşık 40 kişi olduğu ve zor koşullarda eğitim öğretim yapıldığını söyleyen veliler Hüseyin Avni Ateşoğlu İlkokulu önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasını mahalleli ve Velider Buca Şubesi adına Şube Başkanı Gülsün Mısırlı okudu.

Mısırlı, “Biz mahalleliler olarak, okulumuz bahçesine yapılan her yeni binanın imam hatip olmasını yorulduk. Her yeni binanın çocuklarımız için yapıldığına sevinip hayal kırıklığı yaşamaktan yorulduk. Mahalle sakinleri olarak bizim çocuklarımız 40-50 kişilik sınıfl arda eğitim görmeye mahkûm edilirken, okul binamızın Buca’nın her tarafından toplanan ve sınıf mevcutları 20’yi bulmayan imam hatip lisesine verilmesini asla kabul etmeyeceğiz. Daha önce olduğu gibi yine mücadele edeceğiz. Çocuklarımızın daha az mevcutlu sınıflarda ve daha iyi koşullarda eğitim görmelerini sağlayacağız” dedi.

‘BİZ KAZANACAĞIZ’

Yapılan binanın Hüseyin Avni Ateşoğlu İlkokulu’na verilerek çocukların normale yakın sınıfl arda eğitim yapmalarını istediklerini söyleyen Mısırlı, “Buradan Buca Milli Eğitim Müdürünü, Buca Kaymakamını, İl Milli Eğitim Müdürünü ve İzmir Valisini uyarıyoruz. Bu yanlış ve tarafl ı uygulamanızdan vazgeçin. Aksi takdirde eğitim öğretim faaliyetlerinde öğrencilerimizin yaşayacağı her türlü olumsuzluğun ve kaybın sorumlusu siz olacaksınız. Bizim çocuklarımız 40-50 kişilik sınıfl arda eğitim görmeye mahkûm edilirken, okul binamızın Buca’nın her tarafından toplanan ve sınıf mevcutları 20’yi bulmayan imam hatip lisesine verilmesini asla kabul etmeyeceğiz ve daha önce olduğu gibi tüm meşru ve hukuki haklarımızı kullanacağız. Okul binamızı daha önce yaptığımız gibi sizden mahkeme kararıyla da olsa alacağız. Önce olduğu gibi sonunda biz kazanacağız diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi