Akıllı telefonlar, bilgisayar ve tabletler nedeniyle çocukların sanal dünyada geçirdikleri sürenin her geçen gün biraz daha artması, kitap okuma alışkanlığı kazanılmasının önünde en büyük engel haline geldi. Kent Sağlık Grubu, anne babaların "Çocuğum hiç kitap okumuyor", "Çocuğuma nasıl kitap okumayı sevdirebilirim" yakınma ve sorularına yanıt bulacakları bir seminer düzenliyor. 

'Çocuğun dünyasında kitap' konulu panel, Kent Sağlık Grubu ve Karşıyaka Belediyesi işbirliği ile 29 Mart Çarşamba günü gerçekleştirilecek. Karşıyaka Belediyesi Konferans Salonu'nda saat 14.00'te başlayacak seminerde çocuk edebiyatının önemli isimlerinden yazar Hüseyin Yurttaş, kitap okumanın okul başarısına etkilerini anlatacak. Yurttaş, emekli bir ilkokul öğretmeni olarak kitap seven çocuklar yetiştirmek için anne babalara deneyimleriyle de ışık tutacak.

Panelde, İzmir Kent Hastanesi Çocuk Nöroloji Uzmanı Dr. Benal Çubuk, "Çocukların zeka gelişiminde kitapların etkileri" konulu bir sunum yapacak. Uzm. Dr. Çubuk, kitapların çocukların bilişsel gelişimini nasıl desteklediğini anlatıp, ebeveynlere yaş gruplarına göre kitap seçimi konusunda uyarılarda bulunacak. Kent Alsancak Tıp Merkezi Çocuk Psikoloji Uzmanı Şebnem Türkdalı Temizocak ise, çocukların psikolojik gelişiminde kitapların etkileri konusunda anne babaları bilgilendirecek. Temizocak, çocukların kitap okuma alışkanlığı kazanmasında anne babanın rol model olduğuna dikkat çekip, doğru kitap seçimi konusunda önerilerde bulunacak. Saat 14.00- 15.30 arasında gerçekleşecek, halka açık ve ücretsiz olan panele, "Çocuğum kitap okusun" diyen tüm anneler ve babalar davet edildi. 

Editör: Haber Merkezi